Екшън екстраваганца с Джейсън Стейтъм и Джесика Алба

Джесика Алба

“Механикът: Възкресение” тръгва по кината

История за отвличане, убийства и глобален туризъм

Името на Джейсън Стейтъм е прикрепено към три екшън поредици - “Транспортер”, “Бързи и яростни” и “Механикът”. От тях последната е най-хардкор и натуралистична и не се стреми да обхване семейната аудитория, а се фокусира върху жанровата ниша със съдържание, което включва много черен хумор, насилие и секс.

Тази седмица в кината у нас и по света навлиза “Механикът: Възкресение” - опит да се влее малко свежа кръв в сагата. Тук Стейтъм се радва на красивата компания на Джесика Алба, която изпълнява главната женска роля. Солидна актьорска класа и драматургична стойност добавя големият Томи Лий Джоунс.

Режисьор на “Механикът: Възкресение” е Денис Гансъл. Името му не е запазена марка за феновете на жанра и това е първата червена сигнална лампа, че качеството на това произведение може да е сериозно компрометирано.

Сюжетът е съвсем банален и стандартен, но тук важно е изпълнението. Персонажът на Стейтъм ще трябва да пътува из глобуса и да извърши три перфектни атентата, като залогът е отвлечената му приятелка.

В крайна сметка “Механикът: Възкресение” е поредната тупалка със Стейтъм, този път с малко повече насилие и лош език, плюс очарователното присъствие на разкошната Алба и актьорската гравитация на Томи Лий Джоунс.

Коментари

Задължително поле