Екшън и неочаквани обрати в „Подводницата“

Втори сезон тръгва по Epic Drama

Новите епизоди на сериала са заснети за 104 дни в пет снимачни локации

Продукцията получи много отличия миналата година, включително “Магнолия” и “Златна нимфа”

Първи сезон на високобюджетната военна драма, вдъхновена от наградения с “Оскар” и “Златен глобус” шедьовър на Волфганг Петерсен от 1981 г. по бестселъра на Лотар-Гюнтер Буххайм, получи висока оценка и от зрителите, и от медиите, като The Guardian го нарече: “Клаустрофобичен, интелигентен и буквално смразяващ римейк”.

Сезон втори, който е заснет в рамките на 104 дни, на пет снимачни локации: Ла Рошел, Манчестър, Ливърпул, Прага и Малта, обещава впечатляващи екшън сцени и неочаквани обрати, както и интензивно развиващи се характери.

] Симон продължава тайно да помага на засегнатите от нацистката окупация.
Симон продължава тайно да помага на засегнатите от нацистката окупация.

През декември 1942, опитният военноморски ас Йоханес фон Райнхарц е изпратен с подводница U-822 на тайна мисия до източното крайбрежие на САЩ, където трябва да остави трима саботьори. Неговата вярност е поставена под съмнение и подводница U-612, с командващ офицер Вранглер е изпратена да го преследва. Бившият командир на U-612 Хофман се е разминал на косъм от смъртта в Атлантическия океан. В Ню Йорк, той е намерил подслон при Сам Грийнуд, който дължи живота си на Хофман, и чрез когото среща родения в Германия адвокат Бергер. Ще успее ли адвокатът да му помогне да се завърне в Германия?

Междувременно в Ла Рошел, Симон продължава тайно да помага на засегнатите от нацистката окупация, а Фостър, глава на Гестапо, има подозрения, че тя и съквартирантката й Марго разработват таен коридор за бягство на еврейско семейство.

Продукцията получи много отличия през 2019 г., включително “Магнолия” за най-добър чуждестранен филм или минисериал от Шанхайския ТВ фестивал, Награда на журито ROMY, Специална награда на журито от Баварския ТВ фестивал, както и номинация за награда “Златна нимфа” за най-добър драматичен ТВ сериал и номинация за награда Grimme в категория “Fiction”.

“Подводницата” отплава отново ексклузивно в ефира на Epic Drama с дългоочаквания си втори сезон - всяка неделя от 22:00, от 17 май.

Коментари

Задължително поле