Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

ЕК: Не бързаме с номинацията на следващия български еврокомисар

От Европейската комисия дадоха да се разбере, че не бързат с номинацията на следващ български еврокомисар след оставката на кабинета „Борисов“, предаде БНР.

Оставката на правителството в България не означава, че страната ще спре да бъде управлявана, посочи говорител на ЕК. След обявеното напускане на Кристалина Георгиева на 31 декември институцията е готова да обсъди назначението на следващ комисар от България дори и със служебно правителство, стана ясно от отговора на Маргаритис Схинас: „Председателят Юнкер напълно вярва в конституционната и политическа система на България. Той е сигурен, че ще намери събеседник на подходящото ниво, с когото да обсъди номинацията на нов български комисар“.

Говорителят намекна, че Комисията може да почака и до следващата година: „Нямаме уточнен краен срок. Кристалина Георгиева все още е член на колегиума на комисарите. Председателят Юнкер ще обсъди името на следващия комисар с българското правителство, когато му дойде времето.“

Заместник-председателят Георгиева подаде оставка и от януари започва работа в Световната банка. Схинас отново отказа да даде индикации за ресора, който би получил следващият български представител в Комисията.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер приветства избирането на Румен Радев за президент на България, съобщи още говорителят на Комисията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.