Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

ЕК ни пришпорва за нов еврокомисар

Ресорът на Йотингер бил свободен до края на седмицата

Еврокомисията засили натиска над България да номинира нов комисар на мястото на оттеглящата се Кристалина Георгиева и уточни, че ресорът цифрова икономика на германеца Гюнтер Йотингер, който поема бюджета от българката, ще е свободен само до края на тази седмица, предаде електронното издание “Юрактив”.

Миналата седмица сайтът “Политико” съобщи, че портфолиото на Йотингер ще отиде при зам.-шефа на ЕК Андрус Ансип и така въпросът за бъдещия ресор на страната ни още повече се усложнява. Естонецът Ансип отговаря за цифровия единен пазар и затова изборът му е логичен.

Говорител на ЕК заяви пред “Юрактив”, че след като София няма кандидат, няма и как да бъдат обсъдени евентуалните му задължения. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер пък си е поставил срок до края на седмицата да реши на кого да възложи портфолиото на Йотингер, който почти сигурно взема бюджета след изслушване в Европарламента на 9 януари.

Така България остава с неколкодневен срок за номинация за дигиталната икономика, като в противен случай рискува да остане с незначителен ресор.

Първоначално премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че София иска екология или регионално развитие, но после отбеляза, че новият комисар трябва да бъде посочен от следващия кабинет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.