Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

ЕК отказа да възстанови визите за граждани на САЩ и Канада

Европейската комисия отказа днес да се съобрази с резолюция на Европейския парламент, с която беше призована да издаде препоръка за възстановяването на визовия режим със САЩ и Канада, информира БТВ.

Комисията уточни, че ще разчита на постигането на напредък в обща работа със Съвета на ЕС, с ЕП и с властите в двете държави от Северна Америка. Допълва се, че през юни предстои среща на представители на петте държави от ЕС, за чиито граждани САЩ все още изискват визи – България, Румъния, Хърватия, Полша и Кипър.

В съобщение на ЕК се посочва, че САЩ очакват от петте държави от ЕС да ускорят „необходимата работа по изпълнението на оставащите изисквания“. Отбелязва се, че Канада вече е започнала отмяната на визите за граждани на България и Румъния.

Комисията цитира еврокомисаря по гражданството и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос, според когото целта на ЕК е отпадането на визите на основата на „дипломация на търпението“.

Диалогът с нашите стратегически партньори е правилният път, по който ще продължим, добавя Аврамопулос.

ЕК е на мнение, че връщането на визите за граждани на САЩ и Канада би било контрапродуктивно и няма да послужи за постигането на целта.

ЕП настоя през март комисията да препоръча на Съвета на ЕС да бъдат върнати визите за граждани на САЩ и на Канада временно, за срок от две години.

Причината е, че гражданите на петте посочени държави от ЕС са единствените в съюза, за които все още се изискват визи за Северна Америка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.