ЕК присъди Еразъм харта за висше образование на Варненския свободен университет

Над 350 студенти са участвали в практики и обучения по европрограмата

Европейската комисия присъди Харта за висше образование "Еразъм" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" за периода 2021-2027 г. Документът е рамката за качество на дейностите по европейско и международно сътрудничество, които най-голямото частно висше училище у нас провежда по програма "Еразъм+" и е необходимо условие за участие в образователната мобилност в областта на обучението, младежта и спорта, предлагани от европрограмата през програмния период 2021-2027 г.

Хартата бе подписана от президента на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков след успешна процедура по акредитация и в навечерието на 30-годишнината от създаването на университета. През последните 14 г. повече от 350 негови възпитаници са участвали в практики или обучения по "Еразъм+". Над 160 преподаватели са посетили 40 европейски университета, а от 2014 г. 76 служители са обменили опит със свои колеги от Стария континент. През последните 7 г. ВСУ е посрещнал над 200 студенти и 60 преподаватели от страни от ЕС. 

ВСУ има споразумения за партньорство за иновации и добри практики с 51 висши училища в Европа, както и с университети от трети страни като Русия, Украйна и Израел. Преди броени дни споразумения за сътрудничество по "Еразъм+" бяха подписани и с водещите турски Istanbul Medeniyet University и Afyon Kocatepe University.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони