Откраднаха пари и златен синджир за 3500 лева от апартамент

БАБХ изтегли от пазара 90 000 бр. яйца за месец

Ердоган прие финансова помощ от ЕС в размер на 123 млн. евро

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев е на официално посещение в Румъния

Организираха кулинарна надпревара за Деня на християнското семейство в Елена

Тежка катастрофа затвори пътя Варна-Бургас Младеж загина след челен сблъсък между товарна кола и микробус

Семейство подари кувьоз за 20-я рождения ден на сина си

Пенсионер с трабантче блъсна човек на зебра

27 книжки бяха отнети за седмица в Сливен и областта

Студенти от Стопанска академия участват в конкурс за стипендианти на фондация „Атанас Буров”

Калоян Паргов към Съюза на писателите: Вие браните българския дух

Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг няма да подава оставка

10 деца са родени с подкрепата и на общинския фонд „Инвитро” в Търговище 15 двойки са получили финансова подкрепа тази година от общината

Вижте новата вицепремиерка Марияна Николова като ловджийка (СНИМКИ) "Обeдинявa ги тoвa, чe ca жeни. Пpи тoвa кpacиви. Пpи тoвa cмeли", гласи описанието на клуб "Бендида"

Работодателите обещаха ръст на средната заплата догодина

Електроразпределение Юг посреща зимата с нова високо проходима техника Дружеството вложи над 3 млн. лева за полагане на подземни кабелни линии

Снимка: Николай Спасов

„Електроразпределение ЮГ”, което е част от EVN България, вложи над 3 млн.лв. от началото на 2017 г. за полагане на подземни кабелни линии с цел намаляване влиянието на атмосферните условия върху електроразпределителната мрежа. Кабелирането на електропроводи е сред най-ефективните мерки за подсигуряване на електрозахранването през зимата, а новата концепция с вкопаване на въздушните електропроводи в земята бе приложена в районите на Асеновград, Стамболийски, Ямбол, Тополовград, Елхово, Бургас и Поморие.

От „Електроразпределение Юг” съобщиха още, че вече е завършила  подготовката за есенно-зимния сезон, когато мрежата и съоръженията работят при големи товари и тежки климатични условия. Подготовката обхваща въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството. Подготвителните мероприятия включват инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на оборудване и специализирана техника.

Дружеството ще посрещне зимния сезон с необходимия запас от складови наличности и материали, като особено внимание се отделя на зимните курорти и туристически центрове.  В цифри подготовката за предстоящата зима на „Електроразпределение Юг” към този момент включва: инспектиране на над 56 000 км мрежи „средно“ и „ниско“ напрежение и над 13 000 трафопоста и възлови станции; почистване на 678 км просеки; подмяна или ремонт на 2908 стълба; доставка на материали и оборудване по места – дистанционни щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки, радиостанции и дизел-генератори, които могат да се използват при необходимост.

Освен това е извършена специализирана механизация на наличните 367 високопроходими автомобили, 9 моторни шейни, 29 високопроходими автовишки и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се използват в труднодостъпни места. Изградена е вътрешна радиомрежа за бърза комуникация, независима от външни доставчици.

Налична е и модерна система за телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръженията по мрежата. Осигурени са и 75 аварийни екипи с нова модерна високо проходима техника, както и възможност за включване на допълнителен брой сътрудници при извънредни ситуации, сключени са договори с външни фирми за допълнителен персонал и техника при необходимост, подсигурена е и система за координация на аварийните екипи чрез GPS.

В случай на необходимост в дружеството е създаден процес за работа при кризи и активиране на координационен вътрешен Кризисен щаб. В повишена готовност са и шестте центъра за

кабелни лаборатории, двете специализирани диспечерски звена за управление на мрежата и трите центъра за специализирана техника на дружеството, съобщиха от централата му в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.