Елена Йончева: Никой не може да е абониран да бъде депутат

Това не е първата покана, но за този път реших да приема. Смятам, че БСП действително се реформира. България като европейска страна има нужда от лява и дясна партия.

Това заяви журналистът Елена Йончева, която се включи в листите на социалистическата партия, напускайки екипа на президента Румен Радев. Йончева ще е водач на листата в Хасково.

"Получих покана от Корнелия Нинова", призна тя.

„Надявам се, че с Корнелия Нинова БСП върви нагоре. Затова и аз, и Иво Христов, и Тома Томов се включихме", каза Йончева по БТВ, уточнявайки, че влиза като част от т.нар. гражданска квота. Хората са свикнали да свързват думата политика с различни задкулисни игри. И тази тенденция се затвърждава, но има хора, които могат да я изчистят, добави тя.

Елена Йончева призна, че по времето на Сергей Станишев в левицата са допуснати много грешки.

„Никой не е абониран да бъде политик, да бъде депутат", каза още тя.

Според Йончева, не е престижно да бъдеш депутат и никой не може да бъде абониран за това. "Това е имидж, свързан с кюфтета. Трябва да се изчисти този имидж”, посочи тя.

По отношение на държавния глава Йончева увери, че Румен Радев е приел нейния избор да напусне толкова скоро екипа му. „Казах му, че това е едно продължение, а не напускане. Казах, че виждам моето развитие в една сфера, по темата, която съм правила за Сирия. Той прие моето решение”, каза още тя.

По думите й Радев е бил много добре посрещнат в Брюксел.

На въпроса с кого ще се коалира БСП след вота Йончева отговори, че това ще зависи от резултатите, но вярва на Нинова, която обяви, че със сигурност няма да се коалира с ГЕРБ.

Това ще са сложни избори, ако те бъдат анулирани заради машинното гласуване, отговорност ще носи предишното правителство, каза още Елена Йончева.

Като депутат ще разследвам как се охранява българската граница – защо оградата може да бъде прескочена със стълба, защо не работеха камерите по оградата, уточни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика