Елена Йончева: ГЕРБ ни превръщат в заложници

Днес ГЕРБ изкупува електроразпределението, утре „Топлофикация“, след това ще бъде водата. Групировката ГЕРБ превръща всички нас и децата ни в заложници. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на протеста срещу сделката с ЧЕЗ, стобщиха от партията. Тя заяви, че стотици хиляди в социалните мрежи изразяват своето омерзение от правителството. „За последните години ГЕРБ ни убеждават, че няма корупция. Казват, че има подобие на корупция. Казват, че корупцията в България не е по-различна от корупцията в Европа. Проблемът обаче не е корупцията, а грабежът. В продължение на 9 години групировката ГЕРБ събираше милиарди от некачествено строене на пътища, от нашето здравеопазване.

Измислиха специална схема за ограбване наречена „саниране”. Ограбиха дори пари от оградата по българо-турската граница“, заяви Йончева. Тя бе категорична, че не е достатъчно да се дава гласност в медиите или парламента на всичко това, защото те се снишават докато бурята отмине и след това се завръщат. "Трябва да сме тук на площадите, иначе България няма да я има”, завърши Елена Йончева.

„Бойко, страхливецо, не се крий от народа. Не се крий в Министерския съвет, не се крий в Европа. Защото ти искаш да приватизираш нас, българите, да ни превърнеш в роби. Защото зад Гинка се вижда само един човек-и това е Бойко. Оставка!” Това каза народният представител от „БСП за България” Стоян Мирчев по време на митинга против сделката за ЧЕЗ.

„Утре, когато спрат тока, няма Гинка да го оправя. Той ще е виновен. Защото искат безотговорно, без да се знае кой е виновен, да ни ограбят до последно, да ни приватизират. Но, Бойко, няма да се дадем, България не е за продан”, каза също Мирчев.

„Днес сме тук, с лицата си, не защото сме „гадове”, а защото сме онези, които искаме да живеем в България. Тук сме, не за да чуем, какво е комюникето за Гинка Върбакова от Прага, а защото искаме държавата да бъде на българите, които работим и изкарваме хляба, изхранваме онези горе, които ни ограбват”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Таско Ерменков на протеста против сделката с ЧЕЗ. Той бе категоричен, че всеки ден правителството трябва да бъде подложено под натиска на гражданското общество, за да си отиде веднъж завинаги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България