Кои зодии говорят с Бог

На 20 януари 2019 да почерпят

ЦСКА продаде Мауридес

Американски военни убиха 52 сомалийски ислямисти при въздушен удар

Николай Банев с писмо от следствения арест

Тайбе и ансамбълът отличени в Нощта на шампионите

Тръмп обяви, че е избрано мястото за срещата му с Ким Чен-ун

Брутален феминизъм и политкоректни глупости в „Капитан Марвел“ Новата партийна линия се спазва от Холивуд

„Битка“ под водата САЩ-Русия – 0:1 Американците се самоуспокоиха като победител след края на Студената война

17 мигранти са в неизвестност, след като лодка се преобърна край Либия

Общинските съветници от БСП питат Фандъкова защо не прилага мерките срещу замърсения въздух

„Левски“ тръгна с хикс срещу руснаци, Стоянович доволен от промените в клуба

Отмениха и забавиха около 6 700 полета заради снежните бури в САЩ

Меркел заяви, че ще направи всичко възможно Великобритания да напусне ЕС със споразумение

България екстрадира в САЩ руски хакер, обвинен в компютърни измами

Елена Йончева ще бъде обвинена в изпиране на пари в особено големи размери По сигнала на ГЕРБ е образувано досъдебно производство за офшорни операции с пари, присвоени от КТБ

Снимка: Цветан Томчев/Архив

Главният прокурор поиска сваляне на имунитета на Елена Йончева, народен представител от ПГ „БСП за България“, за престъпление по чл. 253 ал. 5 вр. ал. 1 НК /изпиране на пари в особено големи размери/.

Въз основа на постъпил сигнал от народни представители (от ГЕРБ, бел. ред.) и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за такова престъпление – за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ и са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ действителните права върху парични средства на „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК и случаят е особено тежък. В хода на разследването е установено, че на 17.04.2012 г., на основание чл. 113 от Търговския закон, едноличният собственик на капитала на „Авторска телевизия“ ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания „Далий Трейдинг Лимитид“ /дружество, регистрирано на 09.02.2011 г., съгласно действащите нормативни актове на територията на Британски Вирджински острови/ юридическо лице с правно организационна форма – дружество с ограничена отговорност и с наименование „Офроуд“ ООД. На 20.04.2012 г., представляващите „Далий Трейдинг Лимитид“ също са взели решение за учредяване на това съвместно дружество с „Авторска телевизия“ ЕООД. В решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размера на капитала на новосформираното „Офроуд“ ООД – 10 000 лева, разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална стойност 100 лева. Всеки от учредителите /„Авторска телевизия“ ЕООД и „Далий Трейдинг Лимитид“/, при разпределението на капитала записва по 50 дружествени дяла /по 50 %/, с обща номинална стойност в размер на по 5000 лева. Вноските в капитала са разпределени, както следва:

– съдружникът „Авторска телевизия“ ЕООД, срещу записаните 50 дружествени дяла, се задължава да извърши парична вноска в размер на 5000 лева.;

– съдружникът „Далий Трейдинг Лимитид“, срещу записаните 50 дружествени дяла се задължава да извърши парична вноска в размер на 315 000 лева, от които 310 000 лева /разликата между общата сума на паричната вноска и общата номинална стойност на записаните дружествени дялове/ да бъдат отнесени във фонд „Резервен“ на „Офроуд“ ООД. „Далий Трейдинг Лимитид“ се е задължило след учредяване на „Офроуд“ ООД в Търговския регистър на Република България да направи и допълнителна парична вноска в „Офроуд“ ООД в размер на 250 000 евро или тяхната левова равностойност в срок от 1 година, при годишна лихва 5 %.

Учредителното събрание е проведено на 23.04.2012 г., като за управител и представляващ на новоучреденото търговско дружество „Офроуд“ ООД е избрана Елена Николова Йончева. В това си качество, тя е сключила с „КТБ“ АД Рамков договор за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Определена е като единствено лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „Офроуд“ ООД. На 20.06.2012 г. и 22.06.2012 г. по разплащателната сметка на „Офроуд“ ООД са постъпили договорените суми, включително и валутен превод в евро от „Далий Трейдинг Лимитид“. Предстоят множество действия по разследването, свързани с установяване на начина на разпореждане с тези средства, както и спазване на разпоредбите на данъчното законодателство.

Исканията на главния прокурор касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу всеки от народните представители и извършване на действия по разследването, засягащи правата им, както и привличане като обвиняем, при наличие на предпоставките за това, съобразно НПК. Съобразно чл. 31 ал. 3 от Конституцията, обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. Ленче, Ленче, ти съдеше и обвиняваше по телевизията, ама сега дойде и твоят ред. Всички в БСП сте особено нагли.

 2. Елено ма, Руско КГБ такова, като бърка в кацата на КТБ не рева, а сега ревеш? Трудно му е на Бай Брадър – как да те фане за топките, като нямаш? И за плющак не ставаш вече, скумрийо. Добре, че е онзи мургавия имигранти да те забавлява. Ей, че си не остана със Станишката, двамата да отиде по мъже, миндили

 3. Интересно е, че Държавна Сигурност (ДПС) са по-хитри от майка си (БКП/БСП). Турците веднаха снеха доверието си от Христо Бисеров когато народът разбра какви л..на е забъркал. Но малоумните комунисти, начело с танкистката Нинова са толкова тъпи, че въпреки прецизно разкритите прeстъплeния на Йончева и документи с имена и дати, не снемат доверието си от „отворената“ Елена. А тя, голямата „отварачка“ знае къде са парите, и как да ги открадне и да ги скрие.

 4. Рано или късно, сметката идва! Въпроса е дали ще бъде платена? В България, всеки политик, когато го настъпят, определя това като политическа агресия срещу него. А когато е в ареста за разследване се разболява от хиляди болести!

 5. И тази смрадлива перачка ще я оправдаят като другите крадци.! С тьзи „съд“ не мм правда, че са същите играчи. Бг. цирк !

 6. БСП трябва да се разглежда като фашистка партия. Те са наследници на червената фашистка хунта (НЕ ПАРТИЯ) БКП, създадена от руската фашистка хунта. Това че червените фашисти с помощта на Англия и САЩ са победили кафявите фашисти не означава, че са с нещо по-добри от тях. Напротив. Доказа се, че руският фашизъм донесе на света много хиляди пъти повече смърт и репресии отколкото фашизма и нацизма взети заедно.

 7. Русофоб защо обиждаш национал -социализма в
  Германия , като го сравняваш с най-жестокото,
  подло, лъжливо.и ужасно крадливо комунистическо
  общество. Можете да вините във всичко ,което
  ще ви помогне да заличите безсрамните ди дела ,
  националсоциализма , но в подлост,лъжливост и
  крадливост не сте в състояние. Българския народ
  е свидетел за честта на немския войник и за
  подлостта , жестокоста пиянството и грабежите
  на азиятската паплач, наречена армия. Комунизмът
  си е достатъчно гнусен, лъжлив.отвъртителен и
  жесток….

  1. прав си!
   живи свидетели смв и на поръчковия дисидент на луканов – плевнелиев и слабоумните му фенове…..

 8. А кога ще щавим -к-р-а-д-л-и-в-и-о- -д-е-б-и-л- бойко? Тоа открадна над 100 милиарда евро с айдуците си. Е те тоа е за трепанемакя му свиня крадлива. Всички други са дребни джебчии в сравнение с бойко.

 9. Комунизмът трябва да се приравни с нацизма и да се признае, че вредата от първата религия е хиляди пъти по-голяма отколкото от втория. Ако днес е забранено със закон разпространението на нацистките символи и деятели, два пъти по-забранено СЪС ЗАКОН трябва да бъде разпространението и демонстрацията на комунистически символи и комунистически изверги. КОМУНИЗМЪТ ТРЯБВА ДА СЕ КРИМИНАЛИЗИРА В БЪЛГАРИЯ! Всяка публична демонстрация с портрети, знамена и други символи на руския фашизъм трябва да води към автоматичен арест и задържане под стража, поне за 24 часа. После съдът да решава, стига да няма агенти на фашистка Русия.

 10. Русофоб, партиите проповядващи идеологията на камунизма и социалистическия демократизъм са обявени отдавна за терористически. Народното събрание на България също обяви БКПто за
  терористическа организация. БКПто стана БСП но
  нрава на БКПто не се променим. Претъпната им
  дейност остана ненаказана . Напротив създадоха
  си условия за безнаказан грабеш под формата НС
  държавна мафия. Комунизмът и национал социализма са рожба на англофренското еврейство
  Хитлер не игра по тяхната гайда и за това неговата
  идеология бе аферосана и стана символ на
  на нещо не нормално. Комунизмът е клон от
  най-пъкленото от еврейската идеология. Затова
  Наказание за комунистите няма…
  Задаваш ли си въпроса, защо България в съюз с
  Германия въобще нямаше фашиски порядки.?!
  Фашизъм , както ти го разбираш, съществува в
  България след зловещата дата 9.9.1944 г. Но!!
  Антифашисти /антибългари/ повече от Франция
  и бивша Югославия. Всички тези антибългари
  са подържсни и от тези, които ги създадоха и
  управляват България…

  Н

 11. Народът е казал. въшка след като се наяде, излиза на чело. А Ленчето като си знае осраното дупе защо не си трае?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.