Елена Йончева: Не съм взимала пари от държавата под никаква форма

Започва делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов.

Софийският районен съд ще разгледа жалбата на Йончева за иск от 20 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди. Според иска на депутата от БСП тя е била оклеветена от думите на премиера Борисов: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”. Той обяви това в началото на март по време на предизборната кампания.

Още тогава министър-председателят каза, че не се притеснява от това делото, в което показания трябва да дадат и директорите на разузнаването по време на управлението на Сергей Станишев.

Не съм взимала пари от държавата под никаква форма за моите филми, каза депутатът от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред БТВ.

„Днес започва делото срещу Бойко Борисов, но искам да кажа, че това не е просто дело срещу двама души. Г-н Борисов като министър-председател и лидер на най-голямата политическа партия отправи клевети към мен по време на предизборната кампания и поради тази причина аз го съдя“, каза Йончева и обясни, че става дума за това, че държавата е платила милиони за нейни филми и че тя се е възползвала от своето положение като човек, който е бил до тогавашния министър-председател Сергей Станишев.

„Искам да кажа, че в своята журналистическа практика съм направила над 50 документални филма. По времето на управлението на г-н Станишев между 2005 и 2009 г. съм направила 4 филма и от държавата не съм взимала пари под никаква форма“, посочи тя.

По думите й това се случва, след като в телевизионен дебат казала, че ГЕРБ краде от санирането и че българската ограда на границата се прескача със стълби. „След като имаше този диспут, г-н Борисов каза следното: „Туй лице, което си позволява за ГЕРБ да каже, че краде и ако си позволи да каже още една дума, ще си позволя да кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея“.

Нямам нищо общо с платени независимо за какво пари, никога не съм кандидатствала за държавни субсидии или някакви държавни бюджети. От страна на г-н Борисов и неговият адвокат Марин Марковски отговорът е, че г-н Борисов не е имал предвид мен. Това лично мен изключително много ме изненадва, защото той споменава моето име.

Всъщност най-интересно е, че г-н Марковски казва, че по време на политическа кампания може да се лъже и да се злепоставят хора и това е нормално, каза Йончева и обясни, че всичките пари от делото ще даде за благотворителност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България