Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Дават работа на 1200 безработни в Северозапада

515 заболели от варицела в Търговищко тази година

Валидираха марка за София – Европейска столица на спорта  Фандъкова се закани да спре "никнещите като гъби" небостъргачи

108 бракове на романтици от цял свят в Несебър през миналата година Отсега има заявени сватби за 08.08.2018 г.

70 души от страната предлагат лого за нова гимназия 7-годишен е най- малкият участник в конкурса

Корнелия Нинова: Бойко Борисов излъга, че оттегля Истанбулската конвенция

Елена Йончева: Приоритет е образованието. Излизат неграмотни ученици

„Един от приоритетите на левицата е образованието.” Това заяви водачът на листата на БСП за България в Хасково Елена Йончева по Нова телевизия. По думите и не може от образователната ни система да излизат функционално неграмотни учененици. „Затова трябва нов закон за образованието и това е записано в програмата на „БСП за България”, обясни тя. Йончева каза също, че е нужно да има по един учебник за всеки предмет.

По темата за бежанците, Елена Йончева заяви, че границата ни е разградена. „През последните две седмици обикалям региона. А в Свиленград хората ми казаха, че нашата граница е превърната в акционерно дружество”, каза тя и допълни, че по темата може много да се говори и то с факти. Йончева обясни, че на границата има неефективна охранителна техника. По думите й факт е и многократно завишената цена на строителството на оградата с Турция по време на управлението на ГЕРБ. „Става въпрос за много голями корупционни схеми. Оградата по времето на Орешарски струваше 250 хиляди, а сега е 1 000 000. Една част от оградата от двуредова е станала едноредова, за да бъдат „спестени” 30%, които се усвояват от същата фирма, която препроектира вече готов проект”, обясни Йончева.

По повод бъдещето на България и ЕС, Елена Йончева заяви, че в Европа ние даже не сме и на втора скорост. „Ние сме на първо място по корупция в Европа – 10% от фирмите печелят 80% от обществените поръчки. България е една изоставаща държава”, коментира тя. Йончева бе категорична, че левицата не мисли за преразглеждане на членството ни в НАТО и е против Европа на две скорости. „Трябва да водим независима външна политика”, подчерта тя и даде лошия пример с енергетиката ни, където случващото се в сектора не се решава от нас. Тя бе категорична, че във външната ни политика е нужно подобряване на отношенията с Русия и посочи като неадекватно поведение подмяната на кандидатурата ни на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева за ООН.

Тя коментира и санирането на ГЕРБ, като заяви, че това е голяма кражба. „Дадени са 2 милиарда за декорация, вместо да се направи истинско саниране, което представлява удължаване живота на сградите”, подчерта Йончева.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.