Еленските първолаци представиха постановката „Защо угасна слънцето”

Снимка: Община Елена

Учениците от 1 а клас на НУ „Иларион Макариополски“ показаха на своите родители и гости, че вече могат да четат и пишат. Тържеството „Аз съм грамотен“, което подготвиха заедно със своите учителки Иваничка Ангелова и Евгения Николова, беше оригинално – завладяваща театрална постановка под надслов „Защо угасна слънцето“. По забавен и поучителен начин всички стигнаха до идеята, че познанието носи светлина и прави хората по-добри.

Първокласниците заслужиха много подаръци – „Приказен буквар“, образователна карта „Обичай Родината“, която съдържа 500 цветни илюстрации, събрани в 11 теми, както и интерактивни книжки.

Особено емоционално бе тържеството и за двете любими госпожи от детската градина – Румяна Стефанова и Коска Добрева, които поздравиха малчуганите, дариха ги с „Български народни приказки“ и им пожелаха да не спират да четат.

И след четенето и смятането дойде ред на почерпката – огромна торта с букви и цифри, които порасналите момичета и момчета сладко-сладко изядоха.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.