Елизабет Олсън: Искам гадже професионален готвач

- Елизабет, в новия трилър Wind River Вие играете агент на ФБР. Какво ви привлече към ролята и проекта като цяло?

- Не бях се снимала във филм от известно време и си бях казала, че ще бъда селективна и предпазлива относно ролите, които приемам. Много е важно за мен да избирам интригуващи и артистично задоволителни проекти между отделните филми на „Марвел“, с които вече съм трайно ангажирана. Предложението за участие в Wind River бе от онези, които е трудно да отклониш. Кога друг път ще имам възможността да изиграя кадър на ФБР в класен трилър като този? Може би ще имам. Но няма как да знам. Доста е предизвикателно да вляза в образа на млад федерален офицер. Особено в контекста на това, че съм жена.

- Вашият образ е централен и водещ за целия филм, не сте просто партньор на главния герой.

- Да, точно така. И съм много щастлива, че в крайна сметка другата главна роля отиде при Джеръми Ренър. В началото идеята е била друг актьор да се превъплъти в този персонаж, но в крайна сметка се стигна до наемането на Ренър и това е прекрасно, защото този герой има точно неговия темперамент. За мен пък беше страхотно да имам шанс да работя с Джеръми по друг филм след „Отмъстителите“. Сценарият на филма е превъзходен, направо пристрастява, четеш го като първокласен роман. Надявам се, че и готовият филм ще успее да очарова зрителите и да плени въображението на публиката. Диалогът и персонажите са специални и уникални, притежават дълбочина и автентичност. Светът, който се пресъздава във филма е разтърсващо убедителен и увлекателен. Историята се разгръща с ритъма на големи теми и идеи, поетични и емоционални. Нивото на писане е толкова високо – просто нямаше начин да се откажа от възможността да участвам в подобен проект.

- Филмът впечатлява с внушителни екстериори и природни гледки, които спират дъха. Къде го снимахте?

- В Юта и Уайоминг – превъзходни локации, които пресъздават усещането за величествена и заплашителна природа. За някаква сила извън контрола на хората, отвъд цивилизацията и солиалния ред. И имаше толкова много сняг. Навсякъде трябваше да пътуваме със снегорини и други специални автомобили, приспособени за суровите климатични условия по тези места. Да се отиде от една постройка до друга беше истинско изпитане. Снимачната площадка беше направо невероятно. Дори ходенето до тоалетна се превръщаше в приключение с продължителност от половин час.

- Какво беше най-трудно за изпълнение по време на снимките?

- Сценарият изискваше от нас извънредно стабилна физическа подготовка. Филмът е изпъстрен със сложни преследвания и престрелки. Тренирах много и усилено, за да бъда във адекватна форма и да преодолеия физически предизвикателства, заложени в ролята още на хартия. Студът беше особено голям проблем за мен. Не съм от онези планинари, които обичат да се подлагат на екстремни климатични и географски условия. Аз по-скоро плажен човек, обичам слънцето и водата и гледам да стоя далече от студа. Определено съм човек на лятото, направо се разтапям от удоволствие като стане време за ваканция.

- Екранната химия между Вас и Ренър е заразителна. Личи си, че се познавате и сте играли вече заедно. Имате няколко забележителни сцени. Лесно ли постигнахте тази ефектна и ефективна динамика?

- Да, мисля, че се получи добре. И не беше особено трудно. Филмът има прекрасен екип от професионалисти, те подготвиха старателно хореографията на общите ни екшън сцени и резултатите задоволиха всички на снимачната площадка. Всъщност е прекрасно да снимаш екшън. А Джеръми е прекрасен партньор за такива жанрове – той е в отлична форма и се справи изумително добре с всички поставени задачи. Аз просто дадох всичко от себе си, за да бъда на неговото ниво или поне да се доближа до него.

- Вие се пазите от таблоидни спекулации и изцепки и държите личния си живот извън обсега на светските колонки, но наскоро споделихте много любопитни предпочитания...

- Да, голям смях падна. Казах, че искам да започна връзка с някой професионален готвач. Добър готвач, разбира се. Може да стана дебела, но не ми пука!

- Кой е следващият Ви филм извън ангажимента с комиксовите поредици на „Марвъл“?

- Заглавието е Ingrid Goes West и разказва за опасностите от социалните медии и тяхното трансформиращо влияние върху живота на толкова много хора. Бих го определила като предупреждение към всички, които позволяват социалните медии да дефинират тяхното съществуване и да се превърнат в централни отправни точки за ежедневния им живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта