Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Елизабет Олсън: Искам гадже професионален готвач

Актрисата засенчва сестрите си – прочутите близначки Олсън

Новият ми проект разказва за опасностите от социалните медии и тяхното трансформиращо влияние върху живота на толкова много хора

Сценарият на Wind River е превъзходен, направо пристрастява, четеш го като първокласен роман. Надявам се, че и готовият филм ще успее да очарова зрителите и да плени въображението на публиката.

Не обичам студа, не ходя много по планини и палатки. Моята любов е морето, обожавам пубавите плаожве и кристалната вода. Определено съм човек на лятото, направо се разтапям от удоволствие като стане време за ваканция

Разкошната Елизабет Олсън се очертава като една от най-горещите и търсени млади актриси в Холивуд. Тя засенчва славата на своите сестри – прочутите близначки Ашли и Мери-Кейт Олсън – и има сериозен шанс да се наложи като сериозна драматична изпълнителка, която винаги може да предостави своя талант и на големите сезонни блокбастъри. Елизабет Олсън привлече вниманието на зрителите, медиите и критиците върху себе си с роли в римейка на Olodboy и новата версия на „Годзила“. Това и отвори вратите към свет на мащабните, високобюджетни комиксови екранизации на „Марвел“ и тя стана част от екипа на “Отмъстителите“. Новият филм на Олсън е Wind River – смразяващ трилър, който проследява един новак-агент във ФБР (Олсън) в разследването на убийство на местно момиче в отдалечен индиански резерват. С помощта на следотърсач (Джеръми Ренър), който има дългогодишни приятелски отношения с местната общност, тя се надява да разкрие странните обстоятелства около мистериозната смърт.

– Елизабет, в новия трилър Wind River Вие играете агент на ФБР. Какво ви привлече към ролята и проекта като цяло?

– Не бях се снимала във филм от известно време и си бях казала, че ще бъда селективна и предпазлива относно ролите, които приемам. Много е важно за мен да избирам интригуващи и артистично задоволителни проекти между отделните филми на „Марвел“, с които вече съм трайно ангажирана. Предложението за участие в Wind River бе от онези, които е трудно да отклониш. Кога друг път ще имам възможността да изиграя кадър на ФБР в класен трилър като този? Може би ще имам. Но няма как да знам. Доста е предизвикателно да вляза в образа на млад федерален офицер. Особено в контекста на това, че съм жена.

– Вашият образ е централен и водещ за целия филм, не сте просто партньор на главния герой.

– Да, точно така. И съм много щастлива, че в крайна сметка другата главна роля отиде при Джеръми Ренър. В началото идеята е била друг актьор да се превъплъти в този персонаж, но в крайна сметка се стигна до наемането на Ренър и това е прекрасно, защото този герой има точно неговия темперамент. За мен пък беше страхотно да имам шанс да работя с Джеръми по друг филм след „Отмъстителите“. Сценарият на филма е превъзходен, направо пристрастява, четеш го като първокласен роман. Надявам се, че и готовият филм ще успее да очарова зрителите и да плени въображението на публиката. Диалогът и персонажите са специални и уникални, притежават дълбочина и автентичност. Светът, който се пресъздава във филма е разтърсващо убедителен и увлекателен. Историята се разгръща с ритъма на големи теми и идеи, поетични и емоционални. Нивото на писане е толкова високо – просто нямаше начин да се откажа от възможността да участвам в подобен проект.

– Филмът впечатлява с внушителни екстериори и природни гледки, които спират дъха. Къде го снимахте?

– В Юта и Уайоминг – превъзходни локации, които пресъздават усещането за величествена и заплашителна природа. За някаква сила извън контрола на хората, отвъд цивилизацията и солиалния ред. И имаше толкова много сняг. Навсякъде трябваше да пътуваме със снегорини и други специални автомобили, приспособени за суровите климатични условия по тези места. Да се отиде от една постройка до друга беше истинско изпитане. Снимачната площадка беше направо невероятно. Дори ходенето до тоалетна се превръщаше в приключение с продължителност от половин час.

– Какво беше най-трудно за изпълнение по време на снимките?

– Сценарият изискваше от нас извънредно стабилна физическа подготовка. Филмът е изпъстрен със сложни преследвания и престрелки. Тренирах много и усилено, за да бъда във адекватна форма и да преодолеия физически предизвикателства, заложени в ролята още на хартия. Студът беше особено голям проблем за мен. Не съм от онези планинари, които обичат да се подлагат на екстремни климатични и географски условия. Аз по-скоро плажен човек, обичам слънцето и водата и гледам да стоя далече от студа. Определено съм човек на лятото, направо се разтапям от удоволствие като стане време за ваканция.

– Екранната химия между Вас и Ренър е заразителна. Личи си, че се познавате и сте играли вече заедно. Имате няколко забележителни сцени. Лесно ли постигнахте тази ефектна и ефективна динамика?

– Да, мисля, че се получи добре. И не беше особено трудно. Филмът има прекрасен екип от професионалисти, те подготвиха старателно хореографията на общите ни екшън сцени и резултатите задоволиха всички на снимачната площадка. Всъщност е прекрасно да снимаш екшън. А Джеръми е прекрасен партньор за такива жанрове – той е в отлична форма и се справи изумително добре с всички поставени задачи. Аз просто дадох всичко от себе си, за да бъда на неговото ниво или поне да се доближа до него.

– Вие се пазите от таблоидни спекулации и изцепки и държите личния си живот извън обсега на светските колонки, но наскоро споделихте много любопитни предпочитания…

– Да, голям смях падна. Казах, че искам да започна връзка с някой професионален готвач. Добър готвач, разбира се. Може да стана дебела, но не ми пука!

– Кой е следващият Ви филм извън ангажимента с комиксовите поредици на „Марвъл“?

– Заглавието е Ingrid Goes West и разказва за опасностите от социалните медии и тяхното трансформиращо влияние върху живота на толкова много хора. Бих го определила като предупреждение към всички, които позволяват социалните медии да дефинират тяхното съществуване и да се превърнат в централни отправни точки за ежедневния им живот.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

Отговорете