САЩ дават 250 млн. долара за борба с руското влияние

Турция оспори границите в Егейско море

Марк Зукърбърг: Направихме грешки Шефът на Фейсбук обеща конкретни мерки срещу изтичането на данни

Руски експерти: Черноморският флот не може да се противопостави на американците

Папа Франциск към младите свещеници: Не се страхувайте от татуировките

Премиерът на Япония бил готов за среща с Ким Чен-ун

Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

“Елпром Троян” получи международно признание за иновации Една от малкото български компании, навлезли в ерата на Индустрия 4.0

“Елпром Троян” получи международно признание в областта на иновациите и като една от малкото български компании, навлезли в ерата на Индустрия 4.0. Тя създава така наречения умен завод. В рамките на този завод киберфизичните системи контролират физичните процеси, създавайки виртуално копие на физическия свят и вземат независимо, децентрализирано решение. Индустрия 4.0 е програма, създадена по инициатива на немското федерално правителство като базова платформа за изследване. Основната цел е да се обединят промишленото производство с модерната информационна и комуникационна техника. Индустрия 4.0 предполага такова развитие на промишлеността, което ще промени основно различни аспекти на живота на хората, като бит, труд и почивка.

“Елпром Троян” създаде интелигентен дигитален мониторинг – Smart digital monitoring SDM 30, който няма аналог в света. Това е революция в машиностроенето, за което заводът получи множество международни награди и отличия. Благодарение на него всеки може да гарантира абсолютната сигурност на машините и съоръженията, в които са асемблирани електромоторите на завода.

За първи път хората могат да се чувстват уверени в това, че са направили всичко възможно за управление на риска и сигурността на площадката, където използват електромоторите, благодарение на дивайса и интерфейса към него. Това устройство е препоръчително да се асемблира към всеки електромотор, който е поставен във враждебна за човека среда, там където има високо ниво на замърсяване с химикали, шум, прах, високи или ниски температури, в химическата, нефтодобивната, минната, енергийната и други индустрии. Осигурява се постоянна връзка в реално време с електромотора, както и анализ на събраните данни в облака, от където Smart digital monitoring на свой ред дава препоръки и анализира данните, събрани през целия жизнен цикъл на мотора, от неговото въвеждане в експлоатация. Благодарение на всичко това рискът от авария ще бъде сведен до статистическата нула. Това е и причината устройството да е толкова търсено и безценно. То е бъдещето, с което сигурността ще има друго значение.

Невероятно и впечатляващо е видеото, представляващо представяне на продукта на електромоторния гигант “Елпром Троян”, а това е доказателство за лидерското място на завода като иноватор.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

  1. Браво! Дай Боже повече такива заводи в България! Гордост!

  2. Българско предприятие в подем след управлението на Банев? Бях решил че не съществуват чудеса… Браво на братя Мондешки!

  3. Браво момчета! Троян се гордее с вас! Ако имаше повече такива инициативни хора, българия нямаше да е последна по редица показатели в ЕС.

  4. Инвестиции в умните хора трябва да се правят,за да остават тук и да създават и да са заедно с любимите си,с приятелите ,с родителите си и т.н. ,а не да ходят на Запад и там да реализират своите знания и умения.

  5. Евала , само това мога да кажа! Това е бъдещето, а България винаги е била водеща сила в машиностроенето.

  6. Българите сме били винаги на челните места в областта на науките,но в последните 25 години не се инвестира в това и няма как това да се случва в наши дни.Браво за хората повярвали и осъществили този продукт с който прославяме родината си

  7. Това устройство е добро решение за превантивно спиране на работния процес поради повреда на някой от моторите.Браво

  8. Браво, радвам се`че българска фирма е изработила иновативен продукт отличен с такова признание. Желая още много, много успехи!

  9. Това ме кара да се гордея, че съм българин. Джон Атанасон 2. Браво и от мен.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.