На 25 април 2019 да почерпят

Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Министър Желязков: На 9 май ще бъдат отворени офертите за концесия на летище София

Вучич: След 10 дни отваряме магистралата Белград-Скопие

Дъжд с пясък от Сахара валя у нас

Ким търси от Москва мир в Корея Лидерът на КНДР на първа визита в Русия (ИНФОГРАФИКА)

Лекарският съюз иска отпадане на лимитите за легла по клиники в Педиатрията

Съветът за сигурност на ООН може да обсъди раздаването на руски паспорти в Донбас

Косово постави под домашен арест 26 свои гражданки, репатрирани от Сирия

Тръмп: Търговските преговори с Китай вървят много добре

Разкриват паркинг с 500 места до Рилския манастир за Великден

Полицията влиза в 746 „къщи за гости” (обзор) Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди мащабна проверка на имоти и превозни средства, плащани от ЕС

Благодатният огън във Варна ще дойде от Румъния

Облагане при наемане на чужденци и ДДС при ремонт

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 25 април 2019

“Елпром Троян” получи международно признание за иновации Една от малкото български компании, навлезли в ерата на Индустрия 4.0

“Елпром Троян” получи международно признание в областта на иновациите и като една от малкото български компании, навлезли в ерата на Индустрия 4.0. Тя създава така наречения умен завод. В рамките на този завод киберфизичните системи контролират физичните процеси, създавайки виртуално копие на физическия свят и вземат независимо, децентрализирано решение. Индустрия 4.0 е програма, създадена по инициатива на немското федерално правителство като базова платформа за изследване. Основната цел е да се обединят промишленото производство с модерната информационна и комуникационна техника. Индустрия 4.0 предполага такова развитие на промишлеността, което ще промени основно различни аспекти на живота на хората, като бит, труд и почивка.

“Елпром Троян” създаде интелигентен дигитален мониторинг – Smart digital monitoring SDM 30, който няма аналог в света. Това е революция в машиностроенето, за което заводът получи множество международни награди и отличия. Благодарение на него всеки може да гарантира абсолютната сигурност на машините и съоръженията, в които са асемблирани електромоторите на завода.

За първи път хората могат да се чувстват уверени в това, че са направили всичко възможно за управление на риска и сигурността на площадката, където използват електромоторите, благодарение на дивайса и интерфейса към него. Това устройство е препоръчително да се асемблира към всеки електромотор, който е поставен във враждебна за човека среда, там където има високо ниво на замърсяване с химикали, шум, прах, високи или ниски температури, в химическата, нефтодобивната, минната, енергийната и други индустрии. Осигурява се постоянна връзка в реално време с електромотора, както и анализ на събраните данни в облака, от където Smart digital monitoring на свой ред дава препоръки и анализира данните, събрани през целия жизнен цикъл на мотора, от неговото въвеждане в експлоатация. Благодарение на всичко това рискът от авария ще бъде сведен до статистическата нула. Това е и причината устройството да е толкова търсено и безценно. То е бъдещето, с което сигурността ще има друго значение.

Невероятно и впечатляващо е видеото, представляващо представяне на продукта на електромоторния гигант „Елпром Троян“, а това е доказателство за лидерското място на завода като иноватор.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

  1. Българско предприятие в подем след управлението на Банев? Бях решил че не съществуват чудеса… Браво на братя Мондешки!

  2. Браво момчета! Троян се гордее с вас! Ако имаше повече такива инициативни хора, българия нямаше да е последна по редица показатели в ЕС.

  3. Инвестиции в умните хора трябва да се правят,за да остават тук и да създават и да са заедно с любимите си,с приятелите ,с родителите си и т.н. ,а не да ходят на Запад и там да реализират своите знания и умения.

  4. Евала , само това мога да кажа! Това е бъдещето, а България винаги е била водеща сила в машиностроенето.

  5. Българите сме били винаги на челните места в областта на науките,но в последните 25 години не се инвестира в това и няма как това да се случва в наши дни.Браво за хората повярвали и осъществили този продукт с който прославяме родината си

  6. Това устройство е добро решение за превантивно спиране на работния процес поради повреда на някой от моторите.Браво

  7. Браво, радвам се`че българска фирма е изработила иновативен продукт отличен с такова признание. Желая още много, много успехи!

  8. Това ме кара да се гордея, че съм българин. Джон Атанасон 2. Браво и от мен.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.