Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Правителството погасява дълговете на болница „Лозенец“ с 23 млн. лв., тя минава под управлението на СУ

“Елпром Троян” получи международно признание за иновации Една от малкото български компании, навлезли в ерата на Индустрия 4.0

“Елпром Троян” получи международно признание в областта на иновациите и като една от малкото български компании, навлезли в ерата на Индустрия 4.0. Тя създава така наречения умен завод. В рамките на този завод киберфизичните системи контролират физичните процеси, създавайки виртуално копие на физическия свят и вземат независимо, децентрализирано решение. Индустрия 4.0 е програма, създадена по инициатива на немското федерално правителство като базова платформа за изследване. Основната цел е да се обединят промишленото производство с модерната информационна и комуникационна техника. Индустрия 4.0 предполага такова развитие на промишлеността, което ще промени основно различни аспекти на живота на хората, като бит, труд и почивка.

“Елпром Троян” създаде интелигентен дигитален мониторинг – Smart digital monitoring SDM 30, който няма аналог в света. Това е революция в машиностроенето, за което заводът получи множество международни награди и отличия. Благодарение на него всеки може да гарантира абсолютната сигурност на машините и съоръженията, в които са асемблирани електромоторите на завода.

За първи път хората могат да се чувстват уверени в това, че са направили всичко възможно за управление на риска и сигурността на площадката, където използват електромоторите, благодарение на дивайса и интерфейса към него. Това устройство е препоръчително да се асемблира към всеки електромотор, който е поставен във враждебна за човека среда, там където има високо ниво на замърсяване с химикали, шум, прах, високи или ниски температури, в химическата, нефтодобивната, минната, енергийната и други индустрии. Осигурява се постоянна връзка в реално време с електромотора, както и анализ на събраните данни в облака, от където Smart digital monitoring на свой ред дава препоръки и анализира данните, събрани през целия жизнен цикъл на мотора, от неговото въвеждане в експлоатация. Благодарение на всичко това рискът от авария ще бъде сведен до статистическата нула. Това е и причината устройството да е толкова търсено и безценно. То е бъдещето, с което сигурността ще има друго значение.

Невероятно и впечатляващо е видеото, представляващо представяне на продукта на електромоторния гигант „Елпром Троян“, а това е доказателство за лидерското място на завода като иноватор.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

  1. Браво! Дай Боже повече такива заводи в България! Гордост!

  2. Българско предприятие в подем след управлението на Банев? Бях решил че не съществуват чудеса… Браво на братя Мондешки!

  3. Браво момчета! Троян се гордее с вас! Ако имаше повече такива инициативни хора, българия нямаше да е последна по редица показатели в ЕС.

  4. Инвестиции в умните хора трябва да се правят,за да остават тук и да създават и да са заедно с любимите си,с приятелите ,с родителите си и т.н. ,а не да ходят на Запад и там да реализират своите знания и умения.

  5. Евала , само това мога да кажа! Това е бъдещето, а България винаги е била водеща сила в машиностроенето.

  6. Българите сме били винаги на челните места в областта на науките,но в последните 25 години не се инвестира в това и няма как това да се случва в наши дни.Браво за хората повярвали и осъществили този продукт с който прославяме родината си

  7. Това устройство е добро решение за превантивно спиране на работния процес поради повреда на някой от моторите.Браво

  8. Браво, радвам се`че българска фирма е изработила иновативен продукт отличен с такова признание. Желая още много, много успехи!

  9. Това ме кара да се гордея, че съм българин. Джон Атанасон 2. Браво и от мен.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.