Ел Фанинг: Живея, за да играя

Поддържам форма със сьомга

Сестра ми е любимата ми актриса

Винаги съм имала силно развито въображение и за мен това е едно от най-важните качества в нашата професия

Обичам да смесвам нещата, да комбинирам стилове и елементи. Пристрастена съм към ботушите, постоянно ги нося

Ел Фанинг е на 21 години и е смятана за една от най-перспективните актриси в Холивуд. По-малката сестра на Дакота Фанинг има повече от 60 роли в киното и телевизията и се снима от тригодишна. Тя прави забележителни роли в „Някъде”, „Супер 8”, „Купихме си зоопарк”, „Господарката на злото” и „Неоновият демон”. Работила е няколко пъти със София Копола и има десетки награди и номинации. Паралелно с кино кариерата си се развива и като извънредно успешен модел. Мнозина определят Ел Фанинг като лицето и тялото на новия, модерен Холивуд. Тя се превърна в едно от вълнуващите въплъщения на бъдещето на развлекателната индустрия.

[modula id="3445587"]

- Ел, имаше ли конкуренция между вас и сестра ви Дакота, когато бяхте деца с изяви в киното?

- Със сестра ми винаги сме били пристрастени към играта и влизането в роли. Поставяхме странни, сложни сценки в къщата – тя раждаше, а аз бях ревящото бебе. Шантави сюжети. Винаги съм била хиперактивна и съм искала да работя и да върша разни неща. Особено в артистичен план. Живея, за да играя. И да пея и да танцувам също. С Дакота имахме плодотворно съперничество, тя проби първа, беше по-голямата и по-успешната. Определено не го приех добре, когато тя получи роля в сериала „Приятели“, а аз не. Отказах да гледам този епизод. Но страшно много обичам Дакота. Тя е моето вдъхновение и любимата ми актриса.

- Като изключим тези забавни моменти, как премина детството ви?

- В известен смисъл смятам, че имах нормално детство, въпреки всичко. За мен да участвам във филми беше сравнимо с това как другите деца ходят на тенис или на уроци по пиано. Те се старят да стават по-добри в съответното занимание, аз също. Това е идеята - да ставаме по-добри в това, което правим. Мисля, че бях едно напълно нормално дете, което просто обичаше да играе. И все още обича. Учаситето в игрален филм ми отнема няколко месеца в годината. През останалото време съм свободна да правя най-различни неща. Това определено е голям плюс за мен.

- Как се успява в Холивуд на толкова крехка възраст?

- Винаги съм имала силно развито въображение и за мен това е едно от най-важните качества в нашата професия. Трябва да си способен да фантазираш, да си представяш всякакви места, да се поставяш на мястото на всякакви хора. Аз обожавам да играя персонажи, наситени с емоции. Особено любими са ми образите на луди хора. Това ме стимулира много като актриса - да си представя какво е да си напълно побъркан.

- Какви роли търсите сега?

- Не искам да влизам в стереотипа на еднаквите, приличащи си и предвидими филми, не си падам по идеята да повтарям едни и същи жанрове. Опитвам се да избегна капана на това да те асоциират и идентифицират с един тип персонаж и сюжет. Искам да покорявам нови артистични територии. Бих се пробвала в комедия, приятелите ми казват, че съм забавна и ги развличам с чувството си за хумор.

- Определят ви като „млада модна икона“. Колко важна е за вас личната естетика?

- Обичам да смесвам нещата, да комбинирам стилове и елменти. Пристрастена съм към ботушите, постоянно ги нося. Нося и много джинси и всичко с висока талия. Наистина обожавам модата и си признавам, че съм вманиачена на тема дрехи. Страшно харесвам винтидж дрехите. В гардероба ми е пълно с модели от 50-те години. Тази епоха ми е любима. Притежавам страхотни дизайни от онова време, много качествени дрехи са се правили тогава. Естетиката на 50-те е превъзходна. Винаги, когато имам възможност обикалям магазините, в които знам, че може да се намери някое скрито бижу от миналото. Нося и много огърлици, както и скейтборд аксесоари от периода на 70-те години на миналия век - 60-те и 70-те също са огромен извор на фешън вдъхновение за мен. Харесват ми също и дрехи ала “ретро кукличка” и меките цветове. Вкарвам в този микс и някакви модерни неща, разбира се. В училище имахме задължителни униформи, но имаше и един ден от седмицата, в който можехме да носим каквото си поискаме и тогава се развихрях. Понякога избягвам дрехи, които са твърде популярни защото отнемат от усещането за уникалност. По тази причина не съм много на “ти” с тесните “скини дънки”, по-скоро бих облякла по-отпуснати, по-момчешки дънки, нищо, че с тях изглеждам супер смешна. Но попринцип обичам да подчертавам своята момичешка природа с дрехите си, особено по време на официални събития, премиери и други светски поводи. На червения килим залагам на пастелните цветове, на синьото. Очите на мен и на сестра ми изглеждат много добре, когато носим синьо.

- Спортувате ли?

- Танцувам. Много. Ходя на джаз танци, но също така и на хип-хоп. А след училище постоянно ходех на балет. В тази връзка страшно искам да участвам в мюзикъл. А що се отнася до храната - моята страст са рибите. Обичам сьомга. Сестра ми Дакота е пристрастена към китайската храна, към сушито, но аз не съм чак толкова голяма фенка на суровата риба. Качествено приготвените морски дарове обаче са нещо специално. Обожавам омари, раци и всякакви други вкусотии от дълбините.

- На кои свои колежки бихте искали да приличате след време?

- Освен сестра ми Дакота имам много примери за подражание в историята на киното. Мерилин Монро е перфектната актриса. Тя е нещо много повече от Холивудска звезда. Тя е символ, метафора, еталон, епоха. Толкова много съм научила от нея. Джоди Фостър и Мерил Стрийп, разбира се, са класни изпълнители и две от най-талантливите жени в киното - велики са. Марион Котийяр е страхотна и наистина ми се иска да работя с нея. От режисьорките номер едно е София Копола - за мен беше върховно преживяване да бъда режисиран от нея два пъти. Не мога да опиша колко забавно си прекарах на нейните снимачни площадки.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта