Ема Стоун е най-печелившата актриса

Носителката на „Оскар“ за ролята си в мюзикъла „Ла Ла Ленд“ е заработила 26 милиона долара за последната година

Ема Стоун е най-печелившата актриса за 2017-та. Това показва тазгодишната класация на списание “Форбс”, която измерва приходите на холивудските знаменитости за период от 12 месеца.

Звездата от блокбастъра “Ла Ла Ленд” е заработила 26 милиона долара в периода от юни 2016 г. до юни 2017 г. Носителката на “Оскар” за най-добра актриса за ролята си на Миа е изкарала тази сума главно заради участието си в хитовия мюзикъл. В нея не са взети предвид данъците върху доходите, които актрисата е платила или трябва да плати. Това е най-голямата печалба, която Стоун някога е правила за една година в цялата си кариера. 28-годишната хубавица успя да се изкачи до първото място в класацията, въпреки конкуренцията в лицето на Дженифър Анистън и миналогодишния лидер Дженифър Лорънс.

Анистън е заработила 25.5 милиона долара за посочения от Финансовата библия период от 12 месеца, което е с 500 хил. по-малко от лидера в подреждането - Стоун Легендарният сериал “Приятели” продължава да носи доходи на 48-годишната актриса. Ролята й във филма “Жълти птици” също допринася към общия сбор, но най-голяма роля в печалбата на холивудската звезда са рекламните договори с фирми като “СмартУотър” и с авиокомпанията “Емирейтс”.

Третото място тази година заема Дженифър Лорънс с 24 милиона долара. Това е близо 50% спад на приходите й, в сравнение с миналата година, когато оглави класацията на “Фробс” с 46 млн. долара. Приходите на атрактивната актриса се дължат на участието й в предстоящия трилър “Майка!”, ролята й в “Червеното врабче”, както и дългогодишното сътрудничество с марката “Диор”.

Топ 5 на най-печелившите актриси за изминалата година завършват Мелиса Маккарти (№4 с 18 милиона долара) и Мила Кунис (№5 с 15.5 милиона долара). Директно след тях се нарежда британката Ема Уотсън с 14 млн. долара, заработени почти изцяло от участието й в най-печелившия филм за 2017-та до сега “Красавицата и звярът”.

Всички дами от първата десетка на класацията на “Форбс” са спечелили общо 172.5 милиона долара, което е с 16 процента по-малко от предходната година.

Интересен факт от тазгодишното подреждане на американската медия е, че популярната Скарлет Йохансон не е успяла да се класира сред най-печелившите актриси, т.е. изкарала е по-малко от 11.5 милиона долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица