Емилия Русинова: Задържан е 42-годишен мъж за убийството на майка си в София

Нанесени са около 15 прободно-прорезни рани в областта на гръдния кош и корема, обясни градският прокурор

42-годишен мъж е задържан за убийството на майка си. Това обяви градският прокурор на София Емилия Русинова по време на брифинг за убийството в София от преди два дни.

„Столичната дирекция на вътрешните работи под ръководството на СГП за тежко криминално престъпление, убийство и то от син на майка. Деянието е извършено на 10 март най-вероятно вечерта. Сигналът в СДВР е подаден на 12 март от съседи, след като колеги на починалата са я потърсили, тъй като не се явила 2 дни на работа. Починалата жена е на 64 г., събраните към настоящия момент доказателства, на базата на които във вчерашния ден СГП повдигна и обвинение са за това, че нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление“, обяси прокурор Русинова.

По думите й от събраните доказателства става ясно, че най-вероятно смъртта е настъпила в резултат на травматична кръвозагуба.

„Установено е, че са нанесени около 15 прободно-прорезни рани в областта на гръдния кош и корема. Има такива рани и по лицето и защитни по ръцете. Това, което сме установили към настоящия момент е, че деянието е извършено след употреба на алкохол от страна на обвиняемия и възникнал конфликт точно по повод употребата на алкохол. Лицето е задържано, обвиняемият е задържан с мярка задържане под стража до 72 часа и в утрешния ден ще бъде изправен пред СГС с искане от страна на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно задържане под стража“, каза още градският прокурор на София и уточни, че мъжът е задържан още на 12 март вечерта в хотел в София.

По думите на прокурор Русинова задържаният е на 42 години, който има криминални регистрации, но не е осъждан. Има данни, че мъжът е водил и скитнически начин на живот.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право