Емилия Русинова: Прокуратурата не се бави в разследването на убийството в „Борисовата градина”

Прокуратурата не се бави в разследването на убийството в „Борисовата градина”, заяви по време на брифинг прокурор Емилия Русинова – административен ръководител на Софийска градска прокуратура, в отговор на въпрос дали прокуратурата се бави с внасянето на обвинителния акт срещу задържания за убийството в „Борисовата градина” Йоан Матев и възможно ли е той да напусне ареста, защото са изтекли сроковете за неговото максимално задържане.

„Разследването е приключило още в края на месец юли, когато са били призовани за прецизно привличане и предявяване на материалите както пострадалите, така и обвиняемият. Ако трябва да бъде конкретна – при провеждането на разпита, последващ прецизното привличане в качеството на обвиняем, са изразили желание да се отложи самото предявяване на материалите по делото, тъй като защитникът, към онзи момент, предстои да излезе в дълъг годишен отпуск”, уточни прокурор Русинова.

„След това вече са започнали действията на Йоан Матев и неговите защитници в посока забавяне на делото и внасянето на обвинителен акт”, допълни още тя.

Прокурор Русинова подчерта, че тези действия се изразяват в множеството молби, които са подавани с искане изменение на мярката за неотклонение и оттеглянето на някои от тях; смятана на защитата, както и отказа от страна на майката, който също е конституирана като защитник, да приеме една от призовките.

„В утрешния ден ще се проведе поредното заседание по молба за изменение на мярката. Ние сме предприели действия по назначаването на резервен защитник, за да можем да приключим производството и да го внесем в съда с обвинителен акт”, подчерта още ръководителят на Софийска градска прокуратура.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.