Емил Димитров: В България не е разрешаван внос на болнични отпадъци нито от ЕС, нито от трети страни

Снимка: Пламен Стоименов

В България не е разрешаван внос на болнични отпадъци нито от ЕС, нито от трети страни. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на дебатите по вота на недоверие. „По лошотията нямаме равни. Мразете ме мен, не мразете хора, които нямат отношение“, каза министърът.

„МОСВ имам справка, в която са изброени всичките язовири и нива. Това, което съм направил е свикал съм на 30 януари заседанието на Висшия консултативен съвет по водите“, обяви министърът на околната среда. „По отношение на отпадъците – имаме супер европейско законодателство и супер побългаряване при заобикалянето му“, коментира още Димитров.

Министърът коментира, че в България стриктно се спазват регламентите. „Ние нови не въвеждаме. В България държа да отбележа не е разрешаван внос на болнични отпадъци нито от ЕС, нито от трети страни“, коментира още министър Димитров. Според него с тези твърдения само се създават внушения и психоза. „Вие направихте революция, че в България са всичките болнични отпадъци на света. Няма такова нещо. Нещо повече – засилваме контрола. Предстои въвеждане на система“, уточни още Димитров.

Коментари

Задължително поле