Емил Димитров: Предложението на ГЕРБ в Закона за околната среда е напълно навременно

Приемам предложението на ГЕРБ в Закона за опазване на околната среда като напълно навременно. Това каза пред журналисти министърът на околната среда Емил Димитров във връзка със законодателната инициатива на ГЕРБ в Закона за опазване на околната среда .

Според него мярката е навременна, защото в рамките на експеримент до 6 месеца се правят грешки.

„Ние също имаме много предложения и се надявам после да бъдат обобщени в общ законопроект. Тук народните предтавители от БСП също ме запознаха с техни виждания, които са изключително смислени и навременни. Предполагам, че от няколко политически сили ще се внесат предложения и после ще бъдат обсъждани между двете четения. Представете си, че искам да горя нещо експирементално нещо, което после замърси целия град. Добре, след като разбере, че експериментът не е успешен, какво правим със замаръсяването. Сега се издаваха до 6 месеца експериментални разрешения, те си правеха каквото поискат. Прекъсваха ги, пускаха ги, а после казваха, че експериментът не е добър и ще пробват с нови филтри още 6 месеца“, допълни още Димитров.

Според него в момента, в който се иска дълбок ОВОС, бизнесът ще каже, че се пречи,а от друга страна, ако всичко се случва лесно, хората ще питат защо въздухът и природата са отровени.

Коментари

Задължително поле