Емил Радев в Главиница: Работя за приемането на България в Шенген

„Получихме признанието и високата оценка на нашите партньори в ЕС за начина, по който охраняваме външната европейска граница. България заслужава да бъде приета в Шенген и аз работя това да се случи, колкото се може по-скоро”, заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при посещението си в Главиница.

„Покрили сме критериите за Шенген още преди 8 години. Оставаме заложници на вътрешнопартийни проблеми в отделни държави-членки, но няма да се примирим с този дискриминационен подход към България. Преборих се страната ни да стане част от всички информационни системи за защита на границите, получихме финансова помощ и ни включиха в обхвата на Европейската гранична и брегова охрана. Следващата стъпка е пълноправното ни членство в Шенген”, заяви Радев в местното читалище.

Заедно с него в срещата участваха народният представител Алтимир Адамов, областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров, областният ръководител на Жени-ГЕРБ Денка Михайлова.

„В резултат на европейската солидарност и отговорната работа на правителството на премиера Бойко Борисов се реализираха много мащабни европроекти. Ползите от тях са видими! Благодарение на извоюваното доверие през следващия програмен период очакваме бюджет от 18 млрд. лв., които ще подпомогнат още повече развитието на малките населени места”, изтъкна Емил Радев.

Той бе категоричен, че именно на подобрената среда за живот у нас се дължи факта, че през миналата година за първи път се е изравнил броят на напускащите и на връщащите се в страната ни сънародници.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле