Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

ЕНП остава първа политическа сила в Европейския парламент

Мария Габриел: Благодаря на българите, че ни дадоха прошката си днес

Десницата на Меркел води, втори са Зелените (обзор) “Алтернатива за Германия” взе 10,6 на сто

Бюлетините вече пристигат в зала „Арена Армеец”

Бойко Борисов няма да коментира днес изборната победа В брифинга на ГЕРБ ще участват избраните за евродепутати

Марин льо Пен води пред Еманюел Макрон на евроизборите във Франция

ЦИК обяви края на изборния ден

МВнР: Изборният ден в Халкидики приключи с достатъчен брой бюлетини

Мъж от Смядово стана донор, спасява човешки живот

Йордан Цонев: Резултатите ни удовлетворяват – връщаме си третата позиция

Осем кандидати за наследник на Мей (ИНФОГРАФИКА) За фаворит е сочен Борис Джонсън

Емил Радев в Каварна: Борбата срещу „вечните длъжници” стана моя кауза и в Европейския парламент

От години се боря да сложим край на „вечните длъжници”. Като народен представител настоявах за законодателни промени, с които да въведем 10-годишна абсолютна давност за всички задължения, продължих да работя за тази кауза и в Европейския парламент. По мое предложение в нова евродиректива се препоръчва на държавите-членки в най-кратки срокове да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица – потребители. Това коментира Емил Радев, кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ, на среща с членове и симпатизанти на партията в Каварна.

„България остана единствената държава в ЕС, в която няма механизъм за освобождаване от дълг на физическите лица”, припомни Радев и отчете, че у нас има над 600 000 семейства, които са изпаднали в свръхзадлъжнялост и нямат възможност да платят дълговете си към банки, топлофикационни дружества, частни кредитори или др. Ще продължа да работя по тази тема, защото е неприемливо в 21 век да не се опрощават задължения отпреди 10-15 години, въпреки явната невъзможност да бъдат изплатени”, категоричен бе Радев.

Той увери, че и през следващия мандат в ЕП трябва да продължи битката срещу двойните стандарти при храните. „Нима в бебешките пюрета, които се предлагат в Източна Европа, трябва да има по-малко органични продукти? Нима потребителите у нас искат да пият безалкохолни напитки с по-вредния глюкозо-фруктозен сироп, вместо захар, или да си купуват шоколад с много по-малко съдържание на какао?”, попита риторично Радев и изтъкна, че вече има реални стъпки в защита на здравето на 100 милиона граждани на Източна Европа. „Заедно с колегата Андрей Новаков предложихме първата европейска програма срещу двойните стандарти при храните. С бюджет от 1,3 млн. евро тя ще позволи да се правят изследвания за качеството на храните и потребителските организации да провеждат информационни кампании. Гласувахме и сериозни санкции за нарушителите – минимум 4% от годишния оборот на съответните производители. Продължавам да настоявам за общоевропейски контролен орган, за да противодействаме адекватно на нелоялните търговски практики на мултинационалните компании”, разясни Емил Радев.

Той припомни, че като докладчик в Европейския парламент през изминалия мандат работи активно и за премахването на апостилите и нуждата от легализация на официални документи в ЕС. „Намалихме административната тежест за гражданите и им спестихме около 100 евро на документ като акт за раждане, удостоверение за семейно положение или постоянен адрес. Това е огромно улеснение за хората, които работят, учат или живеят в друга държава-членка”, посочи Радев. По думите му следващата стъпка в европейското законодателство е автоматичното признаване на дипломите и удостоверенията за квалификация, както и на документи като решения на ТЕЛК и актуално състояние на фирмите в ЕС.

„Работя за по-сигурна Европа, за България в Шенген. Удовлетворен съм, че успяхме да се преборим с първоначалните идеи Европейската гранична и брегова охрана да действа само по шенгенските, а не по външните граници на ЕС. Това щеше да ни направи буферна държава. Извоюваме европейска подкрепа за защита на българските граници и сега отчитаме почти нулев миграционен натиск”, припомни Радев.

Той допълни, че евроизборите обикновено са подценявани, но всъщност са изключително важни за перспективите за развитие на България. „Опонентите ни бягат от дебати по европейските теми и водят компроматна война, вместо предизборна кампания, посветена на приоритети и политики”, коментира кандидатът на ГЕРБ.

„Народът е казал, че в мътни води най-лесно се лови риба, затова опонентите ни работят срещу стабилността в държавата, а ние трябва да я защитим с вота си на 26 май. Защото стабилността в държавата е гарант за добрия бизнес климат, за спокойна и прогнозируема среда, каквато търсят инвеститорите”, подчерта Йордан Стоянов, общински съветник и ръководител на ГЕРБ-Каварна.

„Затова е важно да изберем да ни представляват в ЕП хора, които няма да посветят своята енергия, за да клеветят България, а ще защитават компетентно и отговорно нейните интереси”, заяви на свой ред Красимир Николов, ръководител на ГЕРБ в община Добрич, а народният представител Даниела Димитрова апелира хората да направят своя избор въз основа на реалните дела, а не на популизма и да подкрепят ГЕРБ с номер 12 в бюлетината.

По-късно вчера Емил Радев присъства и на тържествата, с които Каварна отбеляза празника си. Той се срещна с много жители на града, които му пожелаха успех в изборната надпревара.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. демек да спасим търтеите и лентяите… а работешите да им плащат за европейската простотия….
    ценности.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.