На 23 май 2019 да почерпят

Лидерът на Камарата на общините в британския парламент подаде оставка заради Брекзит

Златна гъска храни „еколозите“ Прибират милиони евро за опазването на „застрашения вид“

НАТО обяви, че срещата на върха в Лондон тази година ще бъде на 3 и 4 декември

Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

Емил Радев: Постигнахме пълен обрат в позицията на евроинституциите за двойните стандарти при храните

„В началото на изминалия мандат в Европарламента дори не се признаваше за наличието на двойни стандарти при храните, а днес е в ход първата европейска програма в отговор на разликите в качеството на продуктите в Източна и Западна Европа. Постигнахме пълен обрат в позицията на европейските институции“, изтъкна кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при посещението си в село Благово, община Монтана, съобщиха от партията. Той запозна местните жители с инициираната от него и колегата му Андрей Новаков пилотна програма срещу двойните стандарти при храните и напитките, която ще позволи да се правят повече изследвания за разлики в качеството, да се организират информационни кампании в защита на потребителите и дори да се завеждат колективни искове срещу нелоялните търговски практики на производителите. „Битката, която поведохме в ЕП, е в името на здравето на 100 млн. граждани в Източна Европа”, категоричен бе Радев.

Той изтъкна, че в интерес на над 600 000 българи, изпаднали в тежки финансови затруднения, от години води битка да се сложи край на „вечните длъжници” у нас: „По мое предложение в нова евродиректива за несъстоятелността влезе текст, с който се препоръчва на държавите-членки в най-кратки срокове да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица – потребители. Не успях да постигна тази промяна в националния парламент, но проправих път за нея в Европарламента. Крайно време е да оставим в миналото тази порочна практика, в резултат на която дълговете у нас могат да „надживеят” длъжниците и да трупат лихви за техните неследници”.

„Доказателство, че работим в интерес на гражданите е и новото европейско законодателство, с което премахнахме апостила и легализацията за официални документи за гражданско състояние като акт за раждане, за смърт, за брак, удостоверение за местопребиваване и др. Ще настоявам част от регламента да бъдат и дипломите, удостоверенията за професионална квалификация, документите, свързани с правния статут и представителството на дружествата. С тази промяна, по която активно работих през изминалия мандат, спестихме много ходене по институциите и до 100 евро на документ за обикновените граждани”, информира Радев.

Той изтъкна, че очакваните през новия програмен период 4 млрд. лв. повече за страната ни ще допринесат за осигуряването на повече средства за инфраструктура и развитие на населените места. „Чрез европейските програми се подпомагат бедните региони да наваксат изоставането, като подобрят средата на живот и привлекат инвестиции”, акцентира Радев. Зам.-кметът на Монтана Станислав Станоев анонсира в присъствието на кмета на селото Лъчезар Асенов, че чрез проект по трансгранична програма в партньорство с Румъния се търси еврофинансиране за създаване на медико-социален център в сградата на някогашната детска градина.

Областният управител Росен Белчев, който също взе участие в срещата, на свой ред обясни, че до месец ще бъде избран изпълнител на ремонта на пътя от с. Боровци до местност Чернила.

„Обновяването на инфраструктурата е важно за бизнеса, тъй както и вложенията за повишаване на конкурентоспособността на предприятията”, заяви Радев пред ръководството и служителите на предприятие за производство на млечни продукти в с. Владимирово, община Бойчиновци.

„Радвам се, че чрез средства от европейските програми и в малките населени места у нас се развиват предприятия, които са разгърнали дейността си не само в Европа, а и извън нашия континент”, каза Емил Радев, след като посети успешна фабрика за мрамор и облицовъчни плочи в Берковица.

„Подкрепата за номер 12 в бюлетината на 26 май е подкрепа както за европейските перспективи на България, така и за стабилността в държавата, от която зависят прогнозируемата среда и добрия инвестиционен климат”, заключи Емил Радев.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.