МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Ангела Меркел: Германия ще продължи да работи за „подреден“ Брекзит

Повреда в трансформатора е причинила пожара във влака София-Горна Оряховица край Роман

Книги и дронове на празника на просветата

Съдът остави в ареста нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

Емил Радев: С нови правила за документите спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно

Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент сложи край на апостилите и нуждата от легализация на официални документи в ЕС. С новите правила спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно. Освен че няма да се налага да плащат около 100 евро на документ, хората, които работят, учат или живеят в друга държава-членка, вече няма да тичат по различни институции заради акт за раждане, удостоверение за семейно положение или постоянен адрес например. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при срещата си с жители на с. Вълнари, община Никола Козлево. Той увери, че ще се бори при преразглеждането на нормативния акт след 2 години да се въведе и автоматично признаване на дипломите и удостоверенията за квалификация, както и на документи като решения на ТЕЛК и актуално състояние на фирмите.

„Ще продължа да се боря и срещу двойните стандарти при храните, защото постигнахме много, създадохме механизъм за санкциониране на нарушителите, но трябва да гарантираме общоевропейски контролен орган, който да следи, че и в Източна Европа ще се предлагат храни и напитки със същото високо качество и на ниски цени, както в Западна Европа”, изтъкна Радев.

Той припомни, че от 10 години се бори в България да няма „вечни длъжници”. „Според статистиката срещу 600 000 български граждани има заведени изпълнителни дела. Важно е да има механизъм за разсрочване и опрощаване на задълженията, така че да гарантираме втори шанс на хората, които са изпаднали в затруднение и дължат пари на банки, към електроразпределетелно дружество, топлофикация, частно лице кредитор или към фирма. За съжаление, в България даже след смъртта ни нашите деца продължават да дължат”, изтъкна Емил Радев. Той припомни, че следкато многократно е внасял промени в българското законодателство, е успял да прокара в европейска директива текст, в който изрочно се казва, че държавите-членки трябва да въведат възможностите за освобождаване от дългове в най-кратки срокове.

Акцент в разговорите в с. Вълнари бе и темата за сигурността. „През 2015 г. в ЕС влязоха над 1 млн. бежанци и нелегални имигранти, но след предприетите мерки за сигурност през първото тримесечие на тази година в Съюза са влезли 8883 души. С подкрепата на европейските ни партньори българската граница е най-добре охраняваната в целия ЕС, затова отчитаме и почти нулев натиск по границата ни с Турция”, подчерта Емил Радев и разясни ролята на Европейската гранична и брегова охрана за ефективния контрол.

„В следващия Европарламент е важно да защитим предвиждания за България бюджет от 18 млрд. лв. за новия програмен период. Това означава повече средства за обновяване на пътища и площади, за осъществяване на програми за заетост и обучение на младите хора, за подкрепа на бизнеса, така че да стане по-конкурентоспособен и да се повишават доходите”, категоричен
бе кандидатът за евродепутат.

Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов благодари на Емил Радев, че в качеството си на евродепутат презпоследните 5 години винаги е бил съпричастен на случващото се в областта. „С негова подкрепа ученици и граждани на Шумен получиха възможност да се запознаят отблизо с работата на европейските институции”, отбеляза още Любомир Христов.

Кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб на свой ред призова хората както живеят, работят и празнуват заедно, независимо от религията си, така заедно да защитят и европейския курс на България. „Номер 12 в бюлетината и подкрепа за хора като г-н Емил Радев ще гарантира повече европейски перспективи за страната ни и за развитието на населените места”, заключи той.

По-рано вчера заедно с Любомир Христов Емил Радев присъства на националното първенство по карате „Шинкиокушин” в Шумен. Двамата бяха сред гостите на спортното събитие по покана на сенсей Даниел Димитров от СКК „Киокушин”, който е организатор и домакин на състезанието.

„Арена Шумен е прекрасен пример за резултатите от активната работа, с която се отъждествява управлението на ГЕРБ”, категоричен бе Радев. Сенсей Даниел Димитров информира, че първенството се провежда за първи път в Арена Шумен, а отзивите от клубовете, които представляват над 30 града в страната, са отлични.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.