Емил Христов: И вносителите знаят, че вотът на недоверие е несериозен

Никой не се притеснява от вота на недоверие и дори вносителите му знаят, че той е несериозен. Това заяви пред БНТ новият зам.-председател на Народното събрание Емил Христов от партия ГЕРБ. Той допълни, че във вота на недоверие вижда опит БСП да се консолидира вътрешно.

Той даде уверението си, че управляващата коалиция е стабилна. За сезирането на бюджета в Коституционния съд, както и за делото с т.нар. „царски имоти“, Христов изрази увереността си, че съдът ще вземе правилното решение.

Емил Христов заяви, че дългите заседания на НС за приемането на Бюджет 2018 са се проточили толкова, не защото управляващите се опитват да скрият нещо от обществото, а защото е нормално обсъжданията за толкова сложен въпрос да е дълго.

„БСП все от нещо са недоволни. Предложението за „св. Александър Невски“ мина по нормалния път и го има в бюджета. За другото предложение стана объркване. То трябва да се отрази в бюджета и в чл. 1, което не може да стане за един ден. Затова, когато се вземат важни и трудни решения, трябва да сме внимателни и да работим до дълго и в екип.“, коментира зам.-председателят на НС.

По отношение на бюджета Христов увери, че целта на управляващите не е да наливат пари в нереформирани сектори.

„След няколко години ще видим положителни резултати. Дори в нереформираните сектори работят хора и трябва да им се даде знак, че са в центъра на вниманието ни.“, каза той.

Емил Христов заяви, че управляващите не делят общините в България по това от коя политическа сила са управниците им.

„Това са български общини и помагаме на хората там. Преценено е, че имат нужда от помощ и няма нищо, което да предизвиква въпроси.“, каза той и намекна, че ДПС и БСП съгласуват стъпките си като опозиция и не определи това като лошо, като даде пример с предстоящия вот на недоверие.

Христов увери, че коалицията е стабилна, макар и понякога комуникацията да се губи.

„Колегите са поизбързали малко, трябваше да поговорим. Когато се работи в сложна обстановка е нормално да се пропусне нещо. Когато има голям проблем, след това всичко бързо се изяснява. И ОП, и ние сме достатъчно гъвкави и разумни, да не допуснем който и да било да застраши единството на коалицията. Най-важното е да запазим сигурността в България, но не в прекия смисъл - да сме сигурни, че няма да има изненади.“, каза Христов.

По въпроса с т.нар. „царски имоти“ Христов заяви, че се осланя на решението на съда, но увери, че държавата ще защити интересите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика