Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Енергото със съвети как да свием сметките за ток

Енергото със съвети да свием сметките за ток

ЕНЕРГО-ПРО стартира информационна кампания за пестене на електроенергия. Дружеството излезе със съвети към своите потребители как да свият сметките си за ток в предстоящия зимен сезон.Опималното използване на отоплителните уреди изисква поставянето им на подходящо място в жилището. През нощта те трябва да се настроят да поддържат по-ниска температура, като най-много с 5 градуса значително пести енергия.

Преграждането на елуредите с мебели или покриването им с дрехи за сушене води до 20% загуба от енергията им. Препоръчителната стайна температура е следната: във всекидневната – средно около 20°C, в спалнята 16 – 17°C е достатъчна за здравословен сън, в детската стая – около 20°C, в банята – 22°C, в кухнята – 18°C, тъй като при готвене също се отделя топлина. Прозорците и вратите трябва да са уплътнени добре, проветряването да е редовно, но за кратко -около 10 минути, като през това време се изключват отоплителните тела. При отсъствие до 2 дни темепатурата на климатика например може да се нагласи на 15 градуса, а при по-дълго отсъствие -на 12 градуса.

Според статистически данни използваното количество електроенергия в домакинството се разпределя по следния начин: за отопление – 31%, охлаждане – 12%, затопляне на водата – 12%, осветление – 11%, компютри и друга електроника – 9%, други домакински уреди – 9%, хладилници и фризери – 8%, други – 8%.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Още един съвет – Първо готвиш на печката после постилаш и спиш отгоре на топло.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.