Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

Две български филмови премиери за Трети март В Руския културно-информационен център зрителите ще видят новите филми на журналиста Степан Поляков

Благоев вика призрака на Енгелс в Ямбол Дядото участва в спиритически сеанс край Тунджа

Били Айлиш подобри рекорд с песен за филма за Бонд

50 души остават под наблюдение за коронавирус у нас До края на деня се очаква да бъдат изследвани поне още 11 проби

Бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията

Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

Криско с роля във вампирски филм

Борисов разговаря с феновете и ръководството на „Ботев” и „Локомотив” в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

Проф. Мутафчийски: Новата вълна от грип тип Б е по-опасна от коронавируса

Забраниха на геймър да играе FIFA до живот

Гранична полиция: Няма мигрантски натиск към България

Първа индийска кола на ток Цената на модела Nexton EV ще започва от 18 000 евро

ЕНЕРГО-ПРО стартира 2020 година с активен диалог с местната власт в Русе

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия се срещнаха с кмета на Русе Пенчо Милков и обсъдиха актуални теми от съвместната работа на електроразпределителното дружеството с общинската администрация. На срещата беше представено изпълнението на инвестиционната програма за област Русе, която възлиза на близо 6 милиона лева за 2019 г. Средствата са инвестирани в изграждане и рехабилитация на съоръжения от електроенергийната инфраструктура, както и монтиране на съвременни средства за търговско измерване. Само на територията на община Русе инвестициите надвишават 2 милиона лева.

През 2019 г. беше завършен последният етап от проекта за изграждане на нова възлова станция Изток Русе. Направена е подмяна на основни съоръжения в подстанции Левента, Приста, Русе Център и Русе Север. Обновени са електропроводи средно напрежение, свързващи подстанциите на територията на общината, подновени са въздушни и кабелни линии ниско напрежение. Модернизирано е оборудването на възлова станция Гара Бяла и е изградена телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръжението и значително скъсява времето за реакция при възникване на аварии. Предприетите мерки осигуряват по-надеждно електрозахранване на домакинствата и бизнеса в областта и създават условия за присъединяване на нови клиенти към електроразпределителната мрежа.

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна запознаха кмета на Русе с основните пунктове в инвестиционната програма за 2020 г., като акцентираха върху запазването на нивото на инвестициите. Представена беше готовността за работа в зимни условия, извършените предварителни дейности, както и закупената специализирана техника на стойност 1 178 000 лева. Сред обсъжданите теми беше и предстоящото въвеждане на цена за достъп за стопански клиенти от 1 юли 2020 г. Бяха предоставени информационни материали за промяната при изчисляване и заплащане на цена за достъп.

„Целта на срещите ни с кметовете е да представим приоритетите на ЕНЕРГО-ПРО за 2020 г. – подобряване на работата на електроразпределителната мрежа, повишаване качеството на електрозахранването и намаляване на технологичните разходи. Държим на ефективния диалог с местната власт и разчитаме, че по този начин ще постигнем добро взаимодействие, което да бъде в услуга на клиентите“, коментира Ангел Ангелов, председател на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Варна.

Срещите на управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна с кметовете в Североизточна България са в подкрепа на политиката на компанията за ползотворно сътрудничество с местната власт. Целта им е както оптимизиране на работата на електроразпределителната мрежа, така и партньорство с учебни заведения, подобряване обслужването на клиенти, представяне на възможностите за проекти в енергийната ефективност и други области от взаимен интерес.

Следващата среща е с кмета на Силистра Юлиян Найденов. Отчетените инвестиции на ЕНЕРГО-ПРО за област Силистра за 2019 г. са близо 1 200 000 лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.