Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 20 и 21 юни в Брюксел

Никола Саркози ще бъде съден за корупция

Липсват обтривки от ръцете на обвинения в стрелба след пиянски скандал военен следовател Според прокуратурата следователят Калоян Узунов и военният поркурор Спас Илиев са били много пияни, но не са им взети и алкохолни проби

4 години затвор за мъж, пребил непълнолетния си брат Инцидентът станал заради пари от продажба на мед

Екатерина Захариева: Ще бъде историческа грешка, ако Северна Македония и Албания не започнат заедно преговорите за присъединяване към ЕС

Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Отслужиха заупокойна молитва за бедствието преди 5 години ЕИБ одобри проект за интегриране при извънредни ситуации и кризи

Министър Емил Караниколов: Офертата за Ф-16 се разглежда от експертните групи по министерства, най-вероятно ще я коментираме публично в петък

УЕФА връща Люпко у дома

Газов котлон опожари каравана

Кметът на Банско пръв започна препис на „История Славянобългарска“

Прокуратурата в Силистра разследва инцидента с изчезналото в Дунав момче

Марияна Николова обсъди с посланика на Индия у нас Пуджа Капур развитието на българо-индийските отношения

89% от уязвимите приложения в смартфона могат да бъдат използвани с помощта на злонамерен софтуер

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка

ЕП осъди нежеланието на страни от ЕС да приемат бежанци от Италия и Гърция

Евпопейският парламент осъди с мнозинство нежеланието на група държави да приемат бежанци от Италия и Гърция съгласно задълженията и по квоти, информира БНР.

България от своя страна обясни, че прави процедурни проверки дали кандидатите за убежище от Италия са християни.

Евродепутатите разкритикуваха редица държави заради бавния прием или пълното замразяване на релокацията на бежанци. Резолюцията в Страсбург гласуваха 398 представители срещу 134 „против“ и с 41 въздържали се.

Политическата декларация се позовава на вчерашния доклад на ЕК която обвини Полша и Унгария, че не са настанили нито един човек от Италия и Гърция по техните квоти.

Страните, които не са приели никого, или не са правили трансфер повече от година, трябва незабавно да започнат. Иначе до 1 месец ще започнем процедури за нарушение, предупреди по време на дебата комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.

В доклада си Комисията обвини властите в България, че налагат ограничаващи и дискриминационни преференции за гражданите от Еритрея, което пречи на тяхното преместване у нас от Италия.

„Ами да, претенциозни са. Те и другите са претенциозни. Ние питаме те християни ли са първо, какви са? Ако може да бъдат проверени, както правим с Турция. Проверяваме всеки един, който може да дойде тука. Ние казваме: „Да. Може да е малко, но ние сме на границата“. Ние имаме, където го няма другите това, потенциална опасност. Италия дори го няма това. Голямата вълна, ако има такава /дано не се случва/, тя ще дойде точно срещу България.“, каза пристигането си за първи Съвет в Брюксел вътрешният министър Валентин Радев.

Въпреки споразумението за пренастаняване по квоти на 160 000 бежанци от Гърция и Италия до момента са били разпределени 11% от общия брой. Крайният срок на схемата изтича през септември.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. ЕС Е ПО ЛОШ ОТ СССР. БЪЛГАРСКОТО ГОВЕДО ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ НО ЩЕ МИНЕ ВРЕМЕ.ДАНО ДА НЕ Е ПАК 45 ГОДИНИ.

  2. Nie sme svobodni liude s Gospoden Dekret, a ne ot Strassbourg !. EK nema mandat da komandirstvuva nad voliata ni . Pravoto ni na izbor e bezprekoslovno i ne se nuzhdae ot obiasnenie . Uzurpatori na coveshki dushi i paranoichni grandomani.

  3. Всеки нормален човек когато види снимката към статията трябва да знае, че тази сграда струваща 1 милиард (в годините когато милиард беше много) е строена без търг в нарушение на правилата на самия ес. Без последствия за поръчителите.
    Он нопик: уморих се да питам де е олихофренът плевелиев да каже пак колко сме независими в ес.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.