На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Малък самолет падна в река в Полша, пилотът е загинал (ВИДЕО)

Катастрофа затрудни движението на пътя Симитли-Банско

Кои са забравените малцинства на Балканите Представиха малкоизвестни факти, събрани от швейцарския журналист Цирил Щигер

Няма данни за пострадали българи при пожара на Халкидики

Инцидент при кацане на самолет със 175 души на борда в Русия

„Еуфория” с великолепната Валерия Голино Красавицата се пробва като режисьор

ЕП призова държавите от ЕС да изпълнят задълженията си за пренастаняването на бежанци

Парламентът ще повтори своя призив към държавите членки за преместване на бежанци от Италия и Гърция в други държави членки на ЕС, както те се споразумяха в рамките на Съвета през септември 2015 г. Това се казва в съобщение, разпространено от пресслужбата на Европейския парламент.

Въпреки ангажимента от септември 2017 г. на държавите членки на ЕС да преместят 160 000 лица, търсещи убежище, от Италия и Гърция, до момента само около 18 000 са били пренастанени (данни от месец май). Това представлява само около 11% от общия брой. След дебата със Съвета и Комисията във вторник сутрин, в четвъртък евродепутатите ще гласуват резолюция.

На фона на острата миграционна и бежанска криза от лятото на 2015 г. ЕС прие две спешни решения за преместването на хиляди бежанци. 160 000 лица, търсещи убежище, които са с висок шанс да получат статут на бежанци, трябва да бъдат преместени до септември 2017 г. от Италия и Гърция в други държави членки, където да бъдат разгледани техните молби за бежански статут.

В последващо решение, прието от Съвета през септември 2016 г., на което Парламентът се противопостави, държавите членки се споразумяха 54 000 от тези 160 000 бройки да бъдат използвани за допускането на сирийски бежанци от Турция по силата на споразумението между ЕС и съответната страна, а не за преместване на лица от Италия и Гърция.

Според данни на ВКБООН до момента в Гърция са останали около 50 000 лица, търсещи убежище. В Италия през 2016 г. пристигнаха рекордните 181 436 души.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Задължения ли ? Кви задължения , кой поел такива ангажименти ? 1-2 държави решават вечерта нещо , сутринта стават задължения . Задължение е когато държавата кандидатсва за ЕС на нея и се казва : Ние ще докарваме в бъдеще имигранти бежанци а вие ще ги поемате настанявате.

    Каква е тази пародия ? Никакви бежанци имигранти и тем подобни !

  2. да идат при немските говеда. нали любимият им урод меркел ги покани?!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.