Ерата "Мбапе" в Реал започна (ВИДЕО)

Френският футболист Килиан Мбапе официално стана новият играч на Реал Мадрид.  По-рано през деня той премина необходимите медицински прегледи, а след това с Флорентино Перес официализираха сътрудничеството си.


Французинът подписа договор до 2029 година, а при представянето му на стадион "Сантяго Бернабеу" се видя истинско зрелище. Той бе посрещнат от 85 000 фенове по трибуните, а президентът на Реал се обърна първи към публиката.
Интересното е, че с Перес на терена излезе бившият треньор и играч на Мадрид Зинедин Зидан. Не след дълго на терена се появи и самият Мбапе, който бе посрещнат от бурни аплодисменти и скандирания от феновете, след което и той се обърна към феновете.

- Поздрави на всички. Ще се опитам да говоря на испански. Уау... Невероятно е да си тук. Мечтаех да играя за Реал Мадрид от много години и днес мечтата ми се сбъдна. Аз съм щастливо момче. Искам да благодаря на президента Флорентино Перес, който ми се довери от първия ден. Много неща се случиха... Но благодаря. Освен това благодаря на всички хора, които ме доведоха тук. Виждам цялото си семейство, майка ми плаче. Това е невероятен ден. Имам мечта от дете и за мен означава много да съм тук. Благодаря на феновете на Мадрид, защото ми дадоха любов. Сега имам друга мечта, която е да живея с историята на този клуб. Ще дам живота си за този клуб и тази емблема. Имам съобщение за децата. Бях дете като вас. Със страст и мечти можете да постигнете всичко, което пожелаете. Горд съм, че сбъднах мечтата си и станах играч на най-добрия клуб в историята на футбола. Не знам дали накрая ще плача. А сега всички заедно... едно, две, три... "Хала Мадрид" - каза Мбапе, след което раздаде топки на феновете.

На стадиона присъстваха и членове на семейството на Килиан, а майката му Файза Ламари не можа да скрие сълзите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят