Ерген си откри 10 000 лв., обявени за откраднати

Сетил се, че на пияна глава сменил тайника

Ерген от шуменското село Велино, който обяви 10 000 лв., скрити в жито, за изчезнали и вдигна на крак полицаи, криминалисти и експерти да ги търсят, сега бие отбой.

Преди дни Георги Г./52г./ отишъл при кмета на селото Димитър Димитров и най-искрено обявил: "На пияна глава съм ги преместил на друго място и съм забравил". Селският първенец веднага съобщил в полицията.

Във вторник от пресцентъра в Шумен оповестиха, че досъдебното производство, образувано след сигнала за крупната кражба от частен дом в село Велино ще бъде докладвано на прокурор с мнение за прекратяване. Засега не е ясно дали Георги ще понесе някаква отговорност, че е вдигнал на крак органите на реда.

Тревожният сигнал за кражбата постъпил на 29 юли към 22 часа вечерта. В дома на Георги дошъл брат му да поиска 100 лв. заме за пътуване до Бузлуджа. Ергенът криел парите си в метална кутия, която пъхал в житото в стопанска постройка до къщата. Отишъл там и писнал, че кутията е празна.

Полицаите се отнесли изключително отговорно, още същата нощ започнал щателен оглед, иззели наличната метална кутия, търсили отпечатъци. Странно, но в нея били останали само 2-3 златни синджирчета.

Сред съселяните още тогава тръгнали съмнения откъде е имането на мъжа, който гледал животни и сам водел скотски живот. Не пазарувал от магазина нищо друго, освен хляб. Някои пък  подозирали, че Георги е решил да инсценира кражба, защото дължал 8 000 лв. на брат си за сделки със земи. Казвал му, че няма пари и няма откъде да ги върне.

Ако някой го е подплашил с детектор на лъжата, може да е решил да няма повече вземане-даване с органите на реда. Възможно е и наистина паметта да му е изневерила. Според него е така и твърдял, че е  преместил парите в друга купчина със зърно.

Коментари

Задължително поле