Ердоган и Порошенко поздравиха Румен Радев за встъпването му в длъжност

Президентът Румен Радев получи поздравления по повод встъпването си в длъжност като държавен глава на Република България от президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В телефонен разговор, който се проведе по инициатива на турския президент, бяха подчертани силните връзки между двете съседни страни. „За нас Република Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма. Ценим много високо усилията на Република Турция в борбата с тероризма и нелегалната миграция“, заяви по време на разговора президентът Радев.

Българският държавен глава беше поздравен по повод встъпването си в длъжност и от президента на Украйна Петро Порошенко.

В телефонен разговор, проведен по инициатива на украинския президент, Петро Порошенко пожела на президента Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с ЕС и НАТО.

„Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи“, подчерта президент Румен Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България