Ердоган призова турците да отвърнат на нападенията срещу турската икономика

Снимка: Архив

Отдадеността и решителността на турските граждани е гарантът, който е нужен, за да се борим срещу нападенията над икономиката на Турция, заяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

В две отделни изявления, по време на отбелязването на годишнините от битката при Манцикерт през 1071 година и Денят на победата (над Гърция след края на Първата световна война, 1922 година), Ердоган заяви че единството на турските граждани срещу нападенията, насочени срещу тяхната политическа и икономическа независимост, ще надделее, предаде Reuters.

„Докато отвръщаме на нападенията срещу турската икономика днес, нашият най-голям гарант е отдадеността и решителността на всеки гражданин да защити своята независимост, държава и бъдеще“, заяви турският президент.

Той добави, че никой няма да попречи на Турция да постигне целите си за 2023, 2053 и 2071 година, дати, които маркират, съответно, стогодишнината от създаването на турската република, 600-годишнината от превземането на Истанбул и 1000-годишнината от битката при Манцикерт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа