Ердоган: САЩ и ЕС не „са до Турция“ в борбата срещу тероризма

САЩ и Европейският Съюз не „са до Турция“ в борбата срещу тероризма. Това заяви турският президент Реджеп Таийп Ердоган по време на срещата на върха на организацията Р-8 в Истанбул, съобщи Hurryiet.

„Те твърдят, че са до нас в борбата срещу тероризма, когато имаме двустранни срещи. Но ние не вярваме на това. Вие не сте с нас. Ако бяхте с нас, нямаше да ги защитават със своите полицейски служби“,заяви Ердоган, визирайки поставената извън закона в Турция „Работническа партия на Кюрдистан“(ПКК).

Той нападна САЩ за разлепените от „Сирийските демократични сили“(СДС) плакати на осъдения лидер на ПКК Абдула Йоджалан в сирийския град Ракка, който наскоро бе освободен от „Ислямска държава“.

„Те разлепиха плакати на главния терорист (Йоджалан) в Ракка. Как САЩ ще обяснят това? Те казват, че ПКК е терористична организация. ЕС също твърдят това. Но те допускат разлепянето на плакати на главния терорист върху сграда във Франция, показано в директно предаване по тяхната държавна телевизия и полицията само гледаше. Как ще обяснят това? Това ли е солидарността им в борбата срещу тероризма?",попита риторично турският държавен глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа