Президентът утвърди закона за актуализацията на държавния бюджет

За 15 дни вдигнаха на крака жена с COVID-19 39-годишна излекувана в Бургас

Рулетките без отложени налози

По-кратка пролетна ваканция за учениците, ще почиват от 17 до 20 април

Правосъдният министър Данаил Кирилов: 5 г. не проверяват системата за дела (обзор)

ЕК препоръчва несъществените пътувания до ЕС да останат ограничени до 15 май

300% ръст на онлайн покупки на фитнес уреди

Зайци с маски украсиха Смядово

Томислав Дончева: В момента се мисли за допълнителна подкрепа за малките предприятия

Стоян Мавродиев за поисканата му оставка: Премиерът е бил сериозно подведен от предоставените му анализи

Доклад прогнозира по 5 000 жертви на COVID-19 в 5 от най-засегнатите страни идната седмица

Мъж отвлече и преби бившата си в Русе, арестуваха го

Върнаха 46 шофьори от КПП-та в Шумен

Говорител на Борис Джонсън: Премиерът е „клинично стабилен“

Нови 12 случая на COVID-19 у нас, общият брой на заразените е 593

Ердоган след срещата във Варна: Надявам се периодът на лоши взаимоотношения с ЕС да е останал в миналото

Искам да ви поздравя с най-сърдечни чувства. За мен е изключително удоволствие да бъда на срещата във Варна. Господин Борисов, уважаван приятел, ме покани на тази среща. Имахме преди това и една ползотворна двустранна среща. Това каза турският президент Реджеп Ердоган след срещата Турция-ЕС в Евксиноград.

Надявам се периодът на лоши взаимоотношения с ЕС да е останал в миналото, заяви Ердоган.

Нашата кандидатура е от 1963 г., вече е 2018 г. и ние не сме нищо повече от кандидат-член. Искаме час по-скоро да направим тази положителна стъпка, призова той.

Бежанците в Турция от Сирия са три милиона, като добавим и тези от Ирак достигат четири милиона. Вече получихме 1,8 млрд. евро, очакваме втория транш. Когато става дума за хуманитарна криза, е недопустимо чиновническо забавяне, каза още Ердоган.

Очакваме либерализирането на визовия режим за нашите граждани. ЕС трябва да направи час по-скоро своята стъпка. Това не трябва да се превръща в политически въпрос, нашите граждани не трябва да губят доверието си в ЕС, настоя турският президент.

Друг важен въпрос е борбата с тероризма. Към настоящия момент Турция е цел за редица терористични организации, с които страната ни се бори в и извън своите граници. Миналата година унищожихме около 3000 терористи на ДАЕШ. Затова по отношение на такива чувствителни теми като борбата с тероризма не трябва да получаваме неоснователни критики, а очакваме силна подкрепа, заяви Ердоган.

Докато ЕС продължава подхожда по несправедлив начин, няма да се намери решение по Кипърския въпрос, защото ЕС подкрепя някои неправомерни действия на някои свои членове, предупреди турският президент

Предадохме на ЕС в писмен вид информация за това, което правим и очакваме ЕС да го проучи. Подкрепяме каналите на диалога да бъдат отворени за осигуряването. Направихме първата стъпка за подобряването на диалога, но не е достатъчно, защото трябва да предприемем конкретни мерки. От Варна се обръщам към страните-членки – елате заедно да работим за осигуряването на сигурността, заедно да работим в Сирия, Ирак, Йемен, Палестина, Йерусалим, Афганистан да подсилим нашето сътрудничество, елате заедно да създадем стабилна и благоденстваща Европа, призова Ердоган.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. С едно изречение .ердоган им показа сопата и им тегли. Майната.даваш парите или не?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.