Ердоган: Узбекистан и Турция имат всички възможности в следващите години да достигнат стокооборот до 5 милиарда долара

Узбекистан и Турция имат всички възможности в следващите години да достигнат стокооборот до 5 милиарда долара, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от ТАСС.

През 2017 г. обемът на двустранния стокооборот на нашите страни нарасна с 30 процента и бе в размер на 1,5 милиарда долара, а още през първата четвърт на текущата година тази цифра се увеличи с още 20 процента. Тези показатели свидетелстват, че сме на верен път, каза Ердоган след края на преговорите по време на официалното му посещение в Узбекистан . Той посочи, че сред взаимните приоритети е също укрепване и развитие на транспортно-логистичното сътрудничество.

Ердоган каза, че представителите на деловите среди в Турция проявяват интерес към Узбекистан, където за техните фирми създават широки възможности. Той отбеляза, че това произтича и от факта, че двата народа са свързани с общи културни ценности.

Президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев и турският му колега Реджеп Тайип Ердоган посетиха днес узбекско-турски бизнес форум в Ташкент с участието на водещи държавни и частни фирми от двете страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят