Ето ги финалистите в „Гласът на България“

Стругаро фрезист, самотна майка и ученичка-полиглот ще се борят за титлата „Гласът на България“ в отбор Графа. Атанас Кателиев, Галина Красимирова и Ивана Муцкова вдъхновиха треньора си за раздяла със силни играчи като Моника Петрова и рок торнадото Сергей Вардеварян. Зад борда на големите концерти остана и Марта Цветкова, която трогна зрителите с личната си история – борбата й с тежко двигателно заболяване коства 30 операции за 19 години, а след кастингите на тъмно тя започна интензивна рехабилитация, която й позволява да се движи все по-често без патерици. Момичето с арменско-македонска кръв и швейцарски паспорт – Ивана Муцкова, влезе в шоуто с парче на португалски и закова мястото си на концертите с френски хит.

Във вокалната армия на Камелия след нокаутите оцеляха Тодор Симеонов, Кирил Хаджиев-Тино и Мария Величкова. Таксиджията от Сандански предизвика репликата „Допи ми се, доплака ми се!“ у водещия Венци Венц след изпълнението на сръбски шлагер. Камелия, която призна, че от три години чака в шоуто да разцъфне артист от тежка фолк категория, моментално затопли мястото му на един от трите стола на сцената. Еротичният заряд в представянето на Тино и опасно ниския му глас взривиха женската част от публиката и Камелия избра той да разкопчава сутиени от разстояние с тембъра си и на големите концерти. Соул фурията Мария Величкова пък зае безпардонно първия стол с енергизиращо изпълнение на хит на Тина Търнър.

След водопад от сълзи и мелодраматични въздишки на раздяла Михаела Филева продължава към финалите с Христиан Ненов, Надежда Александрова и Вениамин Димитров. Българският Ед Шийрън е изпълнител, който Графа вече е изкушен да продуцира, а вокалната мощ на 15-годишната Надежда събори един от сигурните фаворити на Филева – Калоян Николов. Емоционалността на Вениамин го превърна в най-рисковия играч в отбор Михаела, но въпреки това тя му връчи билет за финала.

Лечев не осъществи успешно експеримента си да чуе народна песен на големите концерти, но пък ще се бори за победа със Симона Симеонова, Ива Георгиева и Николай Воденичаров-Никеца. Симона опитва късмета си в шоуто за втора поредна година и си осигури място на финала с комбинацията от мощен глас и предизвикателно поведение. За Ива „Гласът на България“ е шанс да загърби кариерата си на клубна певица и преподавател в Дубай и да се върне в родината, а за Никеца – допълнителна популярност и шанс да привлече още повече привърженици към каузата на рокендрола.

Коментари

Задължително поле