Ето го Мартин, когото издирват за убийството на дете в Сотиря

Той е криминално проявен, блудствал е със своя близка, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов

МВР публикува снимки на издирвания Мартин Стоянов Трифонов /21 г./ от град Сливен за убийството на дете в района на село Сотиря, Сливенска област. полицията отправи и апел за помощ към гражданите.

"Хората, които имат информация за издирвания, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР", призовават от ведомството. Анонимността им е гарантирана!

7-годишното момиченце, бе изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря е намерено в края на селото, на метри от дома си. Първоначално то е било в изключително тежко състояние, с множество тежки наранявания по черепа и гръдния кош. Открито е около 15:00 ч. в четвъртък. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му.

"Сигналът е подаден вчера. Той е за момиченце с множество травми и наранявания, което въпреки усилията на медиците е починало. Стартирани са незабавни издирвателни действия. Лицето е в района, за момента той е само заподозрян. Мобилизирани са служители на гранична и военна полиция и горското стопанство, ще останем в райна докато той не бъде задаржан", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който е на мястото на тежкото криминално престъпление.

"Той е криминално проявен, не е въоръжен, надявам се, че до края на деня ще го задържим. Има предишни прояви прояви към деца. Той е саможив, няма приятели, не работи, не е завършил училище, семейството му се намира в тежко материално състояние", добави Иванов.

По думите му, към този момент Мартин е основният и единствен заподозрян за случая.

Има данни от родителите на издирвания, че имал голям страх от кучета. Такива участват и в издирвателните действия на полицията, стана още ясно от думите на главния секретар.

Отцепен е огромен планински район, претърсва се вилната зона на селото. Целият полицейски състав, жандармерия, гранични полицаи, планински спасители и служители на държавното горско стопанство са включени в издирването на заподозрения.

В разследването се включват и психолози от Института по психология – МВР за изготвяне на профил на заподозрения. Полицията работи и с други лица от криминалния контингент с цел да бъде изчистена тяхната съпричастност към тежкото престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право