Ето го новия собственик на "Левски"

Георги Кънчев Попов е новият собственик на "Левски". Това стана ясно на дългоочакваното Общо събрание на клуба, което се състои в Националния дворец на културата в София.

Попов е един от приближените до бизнесмена Васил Божков и често е обявяван за негова "дясна ръка". Двамата имат дялове в няколко фирми, които се занимават с организиране на хазартни игри.

Той ще заеме мястото на досегашния мажоритарен собственик на "сините" Спас Русев, който държеше 49,89% от акциите на тима.

На Общото събрание не присъства Васил Божков, но се очаква именно той да е "силният човек" на стадион "Георги Аспарухов". През февруари бизнесменът обяви, че ще си сътрудничи с тима, "докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат". Самият Божков не присъства на Общото събрание.

На Общото събрание бяха направени и промени в Надзорния съвет. В него влизат Александър Пумпалов и Михаил Тодоров. Те бяха избрани с пълно мнозинство. Тримата взимат местата на Спас Русев, Евгени Русев и легендата Кирил Ивков.

При първото си изказване Георги Попов предложи да не се освобождават от отговорност досегашните членове на Надзорния и Управителния съвети на клуба, като тази точка беше приета с бурни аплодисменти от участниците в Общото събрание.

Снимка: Спортал

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ