Ето какво се промени на уебсайта на Белия дом след инагурацията на Байдън

Посетителите на сайта сами ще избират местоименията за обръщение към тях

Не мина и ден след встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Джо Байдън, а в страната вече настъпиха някои промени. Някои от тях засягат официалния уебсайт на Белия дом - на него бяха забелязани секции и функции, които ги нямаше по време на президентството на Доналд Тръмп.

Mashable забеляза редица промени в сайта на Белия дом, след като Джо Байдън официално встъпи в длъжност като президент на САЩ, По-специално, сега посетителите на сайта могат да избират своите предпочитани местоимения на страницата като обръщение към гражданите.

Те могат да избират от опциите „тя / нея“, „той / него“, „те / тях“, „други“ и „не посочва“, което символизира положителното отношение на новата администрация към ЛГБТ общността.

Това обаче не е единствената промяна, която настъпи с идването на власт на новия лидер. На сайта отново се появи версия на испански.

Когато администрацията на Тръмп получи контрол над уебсайта на Белия дом, испанската версия на сайта внезапно изчезна. Тогавашният говорител Шон Спайсър обясни това с факта, че екипът на новия президент "сега има много работа", така че няма абсолютно никакво време да се занимава с испаноезичните секции на сайта.

Той добави, че актуализацията на официалния портал на Белия дом ще продължи и версията на испанският език ще се върне „след известно време“, но това „известно време“ се проточи през всичките четири години от управлението на Тръмп.

Важно е да се отбележи, че испанският е вторият най-разпространен език в САЩ, на който говорят около 41 млн. души. Известно е, че Джо Байдън вече подписа указ, с който спира строителството на стената на границата с Мексико, инициирано от Доналд Тръмп.

Друга голяма промяна беше връщането на посланието за борбата с промените на климата в света, съобщава Independent. Известно е, че още в първия ден от встъпването в длъжност на Тръмп, всяко споменаване на емисии на парникови газове в атмосферата изчезна от сайта.

„Президентът Байдън ще предприеме бързи действия за преодоляване на извънредната ситуация в областта на климата. Администрацията на Байдън ще отговори на всички изисквания на академичните среди, като същевременно ще предостави на американските работници и фирми да оглавят революцията за чиста енергия“, се казва в раздела „Приоритети“ на сайта.

Известно е също, че Байдън инициира връщането на САЩ към Парижкото споразумение за климата, от което САЩ се оттегли преди около година.

Освен това потребителите откриха скрито съобщение на сайта на Белия дом, намиращ се в HTML кода на главната страница. Когато отворите кода в браузъра, можете да видите реда: „Ако четете това, ние може да се нуждаем от вашата помощ“. Следва връзката към службата за цифрови услуги на САЩ, предлагащ работа в отдела.

Както се казва, камон eврибайден!

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка