Ето какво си казаха Бойко Борисов и 18-годишният Петър

Снимка: Цветан Томчев

Момчето с увреждания дойде изненадващо в приемната на премиера

Премиерът Бойко Борисов прие и разговаря с момчето с увреждания, което беше доведено от своя баща в приемната на министър-председателя по-рано днес.

Близо половин час продължи срещата им в кабинета на Борисов в Министерски съвет.

Пред очакващите ги репортери на излизане 18-годишният Петър Мавродиев, който е възпитаник на търговската гимназия в Пловдив, и баща му заявиха, че са благодарни на премиера. Споделиха, че не са очаквали Борисов да ги приеме. Разказаха също, че разговорът с него е бил в приятелски тон. Премиерът уверил, че е наясно с нелекото положение на хората увреждания у нас и, че ще се работи за облекчаване на положението им.

Бойко Борисов не е поел конкретни ангажименти относно случая на Петър, тъй като за утре е предвидена среща със страдащи от различни заболявания, на която ще бъдат обсъдени комплексни мерки в полза на всички, които са в неравностойно положение.

"Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях", е заявил министър-председателят.

На излизане от Министерски съвет Петър сподели, че желанието му е държавата да се погрижи за подобряването живота на хората с увреждания и най-вече за адаптирането им в работна среда. По думите му проблемът е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията.

„Не съм с нагласата, че вие сте човекът който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално“, е казал Петър пред Борисов. „Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор“, отбеляза след срещата Петър Мавродиев.

Момчето и баща му казаха, че ще останат в София за протестния митинга тази вечер.

Коментари

Задължително поле