Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

Руският флот следи ракетен кораб на САЩ, навлязъл в Черно море

Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница

Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

Ето какво трябва да правим при липсваща екологична норма в талона на колата

Столичната дирекция на вътрешните работи публикува указание в помощ на собствениците на автомобили във връзка с многобройните запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния данък на МПС.

С пост на страницата си във фейсбук от СДВР уточниха, че при липса на посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6 на притежаваното превозно средство, вписана в свидетелството му за регистрация (част „Първа“ и част „Втора“) и липса официален документ удостоверяващ екологичната норма Евро, собствениците трябва първо да се обърнат към официален представител на марката на МПС-то за България, откъдето да се сдобият с удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на автомобила.

След това лично или чрез пълномощник с моторното превозно средство трябва да отидете до Отдел „Пътна полиция” като носите с Вас този документ заедно със свидетелството за регистрация на МПС – част „Първа“ и част „Втора“ („големия“ и „малкия“ талон). След като преминете с превозното средство през пункта на „Пътна полиция” за идентификация, предоставяте съответните документи на служителите от МВР за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма, обясняват от СДВР.

От полицията уточняват, че няма да бъдат налагани санкции за невписана екологичната норма в свидетелството за регистрация, но от това дали е нанесена, зависи какъв ще е размерът на годишният данък на МПС. Подмяната на талона се налага само, ако това изискват от общината. В някой общини изискват само да попълните декларация по чл. 54, ал. 1 от Закона за местните. данъци и такси за притежаван лек автомобил.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.