Банките са готови да преминат стрес теста на ЕЦБ Ако резултатите са добри, България ще е изпълнила едно от най-важните условия за участие в Банковия съюз

На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Ето какво трябва да правим при липсваща екологична норма в талона на колата

Столичната дирекция на вътрешните работи публикува указание в помощ на собствениците на автомобили във връзка с многобройните запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния данък на МПС.

С пост на страницата си във фейсбук от СДВР уточниха, че при липса на посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6 на притежаваното превозно средство, вписана в свидетелството му за регистрация (част „Първа“ и част „Втора“) и липса официален документ удостоверяващ екологичната норма Евро, собствениците трябва първо да се обърнат към официален представител на марката на МПС-то за България, откъдето да се сдобият с удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на автомобила.

След това лично или чрез пълномощник с моторното превозно средство трябва да отидете до Отдел „Пътна полиция” като носите с Вас този документ заедно със свидетелството за регистрация на МПС – част „Първа“ и част „Втора“ („големия“ и „малкия“ талон). След като преминете с превозното средство през пункта на „Пътна полиция” за идентификация, предоставяте съответните документи на служителите от МВР за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма, обясняват от СДВР.

От полицията уточняват, че няма да бъдат налагани санкции за невписана екологичната норма в свидетелството за регистрация, но от това дали е нанесена, зависи какъв ще е размерът на годишният данък на МПС. Подмяната на талона се налага само, ако това изискват от общината. В някой общини изискват само да попълните декларация по чл. 54, ал. 1 от Закона за местните. данъци и такси за притежаван лек автомобил.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.