Наградиха 13 първенци на випуска в Шумен

Старши комисар Пламен Томов е новият директор на ОДМВР Монтана

Разкриха убийство на милионерка в Пловдив Екзекуцията поръчал синът на жертвата, който вече е покойник

ЮНЕСКО ще подкрепи създаването в България на Международен институт за устойчиви технологии с апаратура от ЦЕРН

Оставиха за постоянно в ареста мъжа, който опита да убие бившата си съпруга в Шумен

Министър Банов игра шах с кмета на Котел преди да оповести школски ремонти за 3,8 млн. лева

Маникюр прави бюлетината недействителна Ако сгрешите, получавате втора

Доц. Антоний Филипов: Нараняването няма да попречи на Биляна да се състезава

Марин льо Пен ще връща почти 300 000 евро на Европейския парламент

Удариха шампанско в борда на новия кораб, построен в „МТГ-Делфин“ Драгата е трета поръчка на холандска фирма

Вижте верните отговори от днешните матури

Тръгна процесът срещу Румен Овчаров Отхвърлено бе искането на защитата за връщане на обвинителния акт

Министър Петков: Над 50 700 души получават целогодишно топъл обяд

Военни командоси от България и Гърция проведоха съвместно учение на Чешнегирово

Ето как в Раковски се готвят да посрещнат папата

Всеки, желаещ да види папата, ще може да го направи, въпреки че мерките за сигурност ще бъдат засилени. Това гарантираха от кметството в Раковски, където светият отец ще отслужи литургия и ще даде първо причастие на 200 деца на 6 май. Някои от улиците в града ще бъдат затворени още от предишния ден, а в периферията ще бъдат въведени буферни паркинги, съобщава БНТ.

Още от сутринта в Раковски се препълни с полицейски сили и противопожарни служби, за генерална репетиция за посещението на папата на 6 май. На площада пред църквата „Пресвето сърце Иисусово“ пристигнаха и екипи на жандармерията, а в импровизираните щабове по улиците се включиха и служители на БЧК.

„Но тези мерки, независимо колко са засилени, те няма да ограничат възможността на гражданите които са решили да посетят в този ден град Раковски, да видят главата на Римокатолическата църква“, увери ст. комисар Атанас Илков, директор ОДМВР-Пловдив.

След 9 часа на 6 май влизането и излизането в Раковски няма да е възможно. Това ще става само през пропускателни пунктове на селата Шишманци и Брезово.

„Очаква се негово светейшество папа Франциск да е на площада около 10.30 ч. Светата литургия и първото причастие ще започне в 11.15 ч.“, каза Павел Гуджеров, кмет на Раковски.

Хората ще могат да се докоснат до папа Франциск при придвижването му с папамобила по 4-километровото трасе от квартал „Генерал Николаево“ до църквата „Св. Арахангел Михаил“ в квартал „Секирово“.

„Със сигурност може да очакваме някакъв вид изненади – да тръгне сред хората, да слезе от папамобила и т.н.“, смята кметът.

Пред двете църкви, които ще посети папата се монтират големи видеостени, за да може хората на площадите да наблюдават всичко, което се случва в храмовете в празничния ден. Движението на авомобили ще бъде силно ограничено. От рано сутринта на 6-ти май стюарди ще насочват всички към два буферни паркинга – в кварталите Генерал Николаево и Секирово, в които могат да паркират 4000 коли.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.