Работодателят на обвинения 20-годишен хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката срещу НАП Ситуацията се разви по изключително порочен начин, заяви адвокатът на Кристиян Бойков

Експерт по киберсигурност: Хакерските атаки тепърва ще стават по-сериозни

Съученик на задържания за кибератака срещу НАП: Мисля, че е набеден от някого

Топло и слънчево време днес

Майкрософт обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки през миналата година

Алпинистът Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник

Спират движението в двете посоки на магистрала „Струма“ в района на с. Зелендол 

ВСС започва номинациите за избор на нов главен прокурор

Един загинал и 37 ранени при пожар в анимационно студио в Япония

Депутатите решават кога и при какви условия ще заработи ТОЛ системата

Детето, премазано от огромна гума, е стабилизирано след операция

Финансовите министри от Г-7 се обявиха за спешни действия срещу готвената от Фейсбук криптовалута

САЩ блокира участието на Турция в програмата за самолети F-35

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2019 да почерпят

Ето как почетоха проф. Божидар Димитров в Созопол (СНИМКИ)

Паметна плоча на проф. Божидар Димитров бе поставена пред родния му дом в Созопол по повод 1 година от неговата кончината, съобщи за „Труд“ арх. Миломир Богданов, изпълнителен секретар на Боянския клуб за подкрепа на българската държавност и нация, който вече носи името на историка. Дългогодишният директор на НИМ почина изненадващо на 1 юли миналата година пред дома си в София на връщане от Сърбия, където бе отишъл по родолюбиви дела.

Негови приятели заедно с най-близките му роднини поставиха паметния знак на портата на къщата му на улица „Странджа“ в морския град, за което има и решение на местния Общински съвет. Там бяха и съпругата на професора Мария, дъщеря му Марта, зет му Георги Найденов, арх. Миломир Богданов със сина си, д-р Костадин Георгиев-Калки, арх. Турхут Исмаил.

Преди ден в двора на НИМ в Бояна бе поставен и портретен каменен знак на незабравимия историк. Приятелите му от Боянския клуб организираха всичко и предадоха на директора на музея доц. Бони Петрунова и акта за дарение, поставиха знака на професор Димитров на моравата пред музея. Отец Делян отслужи помена в памет на видния историк. Да поставят пластичния каменен портретен знак в НИМ дойдоха арх. Миломир Богданов, отец Делян, арх. Елко Хазан, Димитър Антов, Иван Кулеков, Иван Тренев, Валентин Ковачганев, Цвятко Кадийски, Петко Колев и други.

И двата знака – този в НИМ и другият в Созопол, са проект на арх. Богданов и са изпълнени от известния каменоделец Димитър Антов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.