Ето как смартфони и таблети вредят на децата

Британски учени установиха, че честото общуване на малките деца със смартфони и таблети съкращава техния сън и това се отразява на здравето им.

До тези изводи стигнал екипът на Тим Смит от лондонския университет Бъркбек след като провел онлайн анкета с родители на възраст от 6 до 36 месеца, цитирана от сп. „Сайънтифик рипортс“, предаде БТВ.

Респондентите трябвало да посочат средната продължителност на дневния и нощния сън на отрочетата им, колко често се събуждат и колко време им е необходимо да заспят.

В домовете на 70 процента от участниците в анкетата имало смартфон или таблет, а процентът на децата, които могли да се възползват от тази техника, бил 75 на сто.

Малчугани от 1 до 3 години в 92 на сто от случаите се оказали запознати с този вид технологии.

Екипът на Тим Смит стигнал до извода, че с всеки час, прекаран пред сензорния екран, се съкращава сънят на бебето с 15,6 минути. В присъствието на споменатите устройства децата също така по-трудно заспиват.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Добре, че отдавна не съм дете 🙂
    От преди да се появят смартфони и таблети, че и компутури по-малки от къща…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.