Ето кой е стрелецът, убил ученици в Казан (ВИДЕО)

Илназ Галявиев

Вторник сутринта, 11 май, Илназ Галявиев организира масова стрелба по ученици в Казанското училище No 175. Той влезе в учебната сграда и започна да стреля. Галявиев успя да убие седем души и да нарани още 20, преди да бъде задържан. „Комсомолская правда“ е събрала всички известни факти за задържания.

Галявиев е на 19 години. Според вестник „Бизнес-онлайн“ той е роден на 11 септември 2001 г. (деня на атентатите в САЩ). Учи в училището, където извършва стрелбата. Завършва го преди четири години, след което постъпва в колеж „ТИСБИ“. Първоначално обучението му върви добре, но през последната година, според учителите, той е „забил“: от септември не посещава часовете и не се явява на изпити. На 26 април е изгонен.

Според учениците Илназ не е общувал с никого, бил е тих, спокоен и неконфликтен. Два дни след изключването му от училище - на 28 април - Илназ получава лиценз за оръжие според депутата от Държавната дума Александър Хинщайн. След това Галявиев закупува гладкоцевна пушка на Hatsan escort PS (същото оръжие беше използвано от „стрелеца от Керч“ Владислав Росляков). Това е една от най-евтините автоматични пушки на пазара - струва 30 хиляди рубли (650 лв).

Галявиев също стартира собствен канал в социална мрежа, наречен "Бог", няколко дни преди стрелбата. През това време той публикува няколко публикации там. Последната се появява в 8:57 днес. В нея Галявиев пише, че „днес ще убие голямо количество биобоклук и ще се застреля“.

След ареста Галявиев каза, че е минирал апартамента, в който живее. Майката на Гуляев би трябвало да се намира в него. Жилищната сграда, в която се намира домът му е отцепена и живущите в нея са незабавно евакуирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия