Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Ефективна помощ при домашно насилие обсъждаха в Шумен

В Шуменско през м.г. са издадени 69 заповеди по Закона за защита от домашно насилие, от началото на тази вече е имало 27 случая, в които жертви са потърсили помощ от полицията. Тези данни бяха изнесени на семинар в Областна администрация-Шумен на тема “Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие – път към дългосрочно прекратяване на домашното насилие”. Форумът се организира от фондация “Асоциация Анимус” в партньорство с “Институт по социални дейности и практики” под патронажа на г-жа Мария Габриел, зам.председател на групата на ЕНП в Европарламента.

“Вярвам, че с такива съвместни инициативи обсъждането на добри практики и споделянето на опита, можем да бъдем полезни на жертвите на домашно насилие”, каза при откриването на семинара зам.областният управител Ширин Вели.

Катя Кръстанова от фондацията представи Координационния механизъм за помощ и подкрепа на пострадали, който България предстои да ратифицира. Дискутирани бяха механизма за взаимодействие между институциите, както при деца, така и при най-уязвимите групи, хората с психични заболявания и възрастните, жертви на домашно насилие. Представителите на ОДМВР-Шумен и Окръжен съд коментираха случаи от практиката си. От 2009 г. до сега са разгледани 21 дела, по които Окръжен съд се e произнeсъл като въззивна инстанция, защото са били атакувани от недоволни, получили възбрани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.