Ефективна присъда за измамник, молил за пари уж за болна дъщеря

Рецидивистът и в момента бил в затвора за друго престъпление

Измамник, измъкнал 1300 лв. от три семейства, пред които плакал и молил да му помогнат с пари за тежко болната му дъщеря, е осъден на 4 години лишаване от свобода.

Присъдата е произнесена от Районния съд в Разград по обвинителен акт на местната прокуратура срещу 59-годишния Ивайло А., съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

Измамите са извършени в периода януари – юли 2018 г. По това време мъжът се представял с имената Николай или Недялко. Ту твърдял, че е шеф на пенсионното, ту, че шофьор в ДАП, дори собственик на месокомбинат, който е изпаднал в затруднение. Дъщеря му пък се била разболяла тежко и спешно му били нужни пари, лъжел той. Така успял да измами три семейства, които, трогнати, дали пари.

Присъдата му била произнесена в условията на съкратено съдебно следствие след признания от негова страна. Така дадените му 6 години затвор били намалени с 1/3 и реално ще изтърпи 4 години лишаване от свобода. Съдът се е произнесъл това да бъде при строг режим.

От прокуратурата уточняват, че мъжът е бил съден многократно и дори сега, при произнасянето на поредната присъда, пак бил в затвора. По тази причина престъплението му е квалифицирано в условията на опасен рецидив.

Коментари

Задължително поле