Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Заловиха апаш, разиграл нова измама – „пратка за кмета”

Сотир Цацаров: Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран, постигнахме консенсус със САЩ

Пощаджия осъден на 6 години затвор за кражба на влогове

Задигнаха 100 000 лева от банкомат

Повдигнаха обвинение на мъж за лъжесвидетелстване

Полицията с мерки за опазване на земеделската продукция в Търновско

Протест на метеоролозите от БАН заради бюджетната субсидия за 2018 г.

Владимир Путин: Някои страни използват военна сила, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН

Русия осъмна под снежна покривка

Ердоган: Турция има „отговорността“ да сподели болката на арменците за събитията от 1915 г.

Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Ефект след години от закона за застрояването Нужни са механизми за създаване на правилен микс от офис сгради с жилища

Ефект от новоприетия Закон за устройство и застрояване на София ще има, но той ще бъде след години, смята главният архитект на София Здравко Здравков. „Убеден съм че закона ще заработи и ще подреди нашата къщичка през следващите години, защото градоустройствените закони дават влияние на града в един по-далечен хоризонт“, каза Здравков по време на конференцията „Инвестиции и строителство на офис сгради“. Ефектът от предишния закон се установи след 8 години действие. До шест месеца ще бъдат готови две наредби за София – за градската среда и за транспортните проучвания.
На форумът стана ясно, че липсват регламенти за големите бизнес зони в София, а те представляват сериозен потенциал за града. Необходимо е да се създадат механизми за постигане на правилния микс между офис сгради, жилища и места за забавление. Според Здравков в момента бизнесът е локализиран в пет точки от града и това води до ежедневни пътувания от по 15 км в едната и в другата посока, което задръства трафика. „Предстои да направим анализ и да намерим механизъм да стимулираме собствениците на бизнес сгради да направят правилния микс в сградата“, каза Здравков.
Вчера Столичната община обяви и класирането на участниците в търга за обновяването на Зона 4 от центъра на София. На първо място е класирана „ПСТ Груп“ ЕАД. Индикативната стойност на търга е 20099734 лв. без ДДС. Зоната, която ще се обновява, обхваща пл. „Ал. Невски“ и участъка от ул. „Оборище“ до ул. „Г.С. Раковски”, пл. „Народно събрание“, градина „Кристал“, градина „Св. Климент Охридски“, паметника на Васил Левски и др. От общината днес ще дадат на пресконференция повече информация за проекта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Е, важното е, че всички полянки между блоковете са застроени…
    Седерастка му работа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.