Кметът на Банско изригна във фейсбук: Какво още искате “зелени” господа?

Прокуратурата внесе протест срещу домашния арест на агресивен и дрогиран шофьор на пътя

През проходите „Рожен”, „Пампорово” и „Превала” коли задължително трябва да се движат с вериги

Убиецът от „Банишора“ остава в ареста

Наоми Кембъл в полупрозрачна черна рокля на дефиле в Париж

Акция срещу черен пазар на дърва в Шуменско

Габровец е в болница с прободни рани след сбиване Ударите с нож били нанесени от жител на Дряново

Повдигнаха обвинение на пенсионер, държал контрабанден тютюн за 26 550 лева Мъжът е с мярка парична гаранция от 300 лева

Зелен автомобил на 2019 г. е Honda Хибридът Insight спечели наградата в САЩ

Шуменка в „акция“ хвърли 22 грама злато от тераса

Вижте докъде е стигнало строителството на „Адванс Бизнес Център“ в Младост (ВИДЕО)

Изправят пред съда четирима, откраднали злато за близо половин милион лева от пенсионерка

Бебето, починало в болница в Плевен, не е било болно от грип

Цветанов: За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да гарантира сигурността си

Турски журналист публикува книга за ИДИЛ

Ефект след години от закона за застрояването Нужни са механизми за създаване на правилен микс от офис сгради с жилища

Ефект от новоприетия Закон за устройство и застрояване на София ще има, но той ще бъде след години, смята главният архитект на София Здравко Здравков. „Убеден съм че закона ще заработи и ще подреди нашата къщичка през следващите години, защото градоустройствените закони дават влияние на града в един по-далечен хоризонт“, каза Здравков по време на конференцията „Инвестиции и строителство на офис сгради“. Ефектът от предишния закон се установи след 8 години действие. До шест месеца ще бъдат готови две наредби за София – за градската среда и за транспортните проучвания.
На форумът стана ясно, че липсват регламенти за големите бизнес зони в София, а те представляват сериозен потенциал за града. Необходимо е да се създадат механизми за постигане на правилния микс между офис сгради, жилища и места за забавление. Според Здравков в момента бизнесът е локализиран в пет точки от града и това води до ежедневни пътувания от по 15 км в едната и в другата посока, което задръства трафика. „Предстои да направим анализ и да намерим механизъм да стимулираме собствениците на бизнес сгради да направят правилния микс в сградата“, каза Здравков.
Вчера Столичната община обяви и класирането на участниците в търга за обновяването на Зона 4 от центъра на София. На първо място е класирана „ПСТ Груп“ ЕАД. Индикативната стойност на търга е 20099734 лв. без ДДС. Зоната, която ще се обновява, обхваща пл. „Ал. Невски“ и участъка от ул. „Оборище“ до ул. „Г.С. Раковски“, пл. „Народно събрание“, градина „Кристал“, градина „Св. Климент Охридски“, паметника на Васил Левски и др. От общината днес ще дадат на пресконференция повече информация за проекта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Е, важното е, че всички полянки между блоковете са застроени…
    Седерастка му работа.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.